IDL Kijktip | Van boerderij in Nieuw-Zeeland tot WK mtb: het pad van Alpecin-Deceuninck-renner Sam Gaze Wielrennen
Wielrennen

IDL Kijktip | Van boerderij in Nieuw-Zeeland tot WK mtb: het pad van Alpecin-Deceuninck-renner Sam Gaze

IDL Kijktip | Van boerderij in Nieuw-Zeeland tot WK mtb: het pad van Alpecin-Deceuninck-renner Sam Gaze

Wie bij het denken aan mountainbiken en Alpecin-Deceuninck niet verder komt dan Mathieu van der Poel, komt bedrogen uit. De Belgische formatie heeft met de Nieuw-Zeelander Sam Gaze namelijk een wereldkampioen in haar rangen, die centraal staat in de IDL Kijktip van deze week.

Gaze heeft niet het standaard pad gevolgd naar de wielertop. Hij groeide op in Nieuw-Zeeland, waar hij verliefd werd op het mountainbiken. Inmiddels is hij al drie jaar lid van Alpecin-Deceuninck, maar ook daar ging niet alles direct naar wens.

In een korte documentaire van sponsor Canyon legt Gaze uit hoe hij vanuit de boerderij in Nieuw-Zeeland een internationale mountainbiketopper werd. Gaze won dit jaar de wereldtitel in de Shorttrack-discipline in het franse Les Gets, maar viel daarna uit in de Cross Country-wedstrijd. Hij trekt ook nog wel eens op met Mathieu van der Poel, die uiteraard ook van het mountainbiken houdt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws