Imponerende Bouwman blijft ook na de Giro winnen: 'Mooi dat ik dit kan afmaken' Wielrennen
Wielrennen

Imponerende Bouwman blijft ook na de Giro winnen: 'Mooi dat ik dit kan afmaken'

Imponerende Bouwman blijft ook na de Giro winnen: 'Mooi dat ik dit kan afmaken'

Koen Bouwman gaat verder waar hij gebleven was voor zijn knieontsteking na de Giro d'Italia. De Nederlander wint opnieuw, deze keer in de Ronde van Slowakije. De Nederlander uit Ulft ontpopt zich meer en meer tot een echte winnaar en maakt een serieuze kans op het eindpodium in het Oost-Europese land.

De 28-jarige klimmer staat namelijk derde in het klassement na drie etappes en een proloog. Met nog een sprintetappe voor de boeg, lijken alleen bonificatiesecondes nog roet in het eten te kunnen gooien voor de coureur. Al zitten er ook een paar heuvels in de etappe, maar omdat die in het begin van de rit zitten zullen die naar alle waarschijnlijkheid geen rol van betekenis gaan spelen voor het algemeen klassement.

'Het is heel mooi om hier de etappe te winnen', vertelt Bouwman op de site van zijn ploeg. 'Zeker aangezien we met een jonge ploeg hier zijn. De week kan al niet meer stuk! Het was een enorm slopende dag. De ploeg heeft fantastisch werk verricht in de etappe en het is mooi dat ik het dan kan afmaken.' De Jumbo-Visma-ploeg in Slowakije is een combinatie van de jeugdploeg en de profs. Zowel Archie Ryan, Johannes Staune-Mittet als Loe van Belle hebben als developmentrenner hun duid in het zakje gedaan voor de zege van hun ploeggenoot.

Ploegleider Wynants: 'Iedereen heeft zijn aandeel gehad in deze zege'

Ploegleider Maarten Wynants heeft eveneens alleen maar goede worden voor zijn formatie. 'We wilden de wedstrijd hard maken. Helaas waren de klimmetjes niet zwaar genoeg om het verschil te maken. Uiteindelijk heeft het werk van de ploeg zeker bijgedragen aan het uitdunnen van het peloton. Het is mooi om te zien dat elke renner van de ploeg zijn aandeel in deze zege heeft gehad.' De slotetappe van de Ronde van Slowakije gaat in 182 kilometer van van Levoča naar Košice.

Door de ritwinst heeft Bouwman nog zicht op eindwinst in de Ronde van Slowakije. 'Het zal via bonificatieseconden moeten, maar het zal niet makkelijk worden. Quick-Step-Alpha Vinyl heeft een aantal snelle mannen om die seconden weg te kapen. We hebben hier al twee etappes gewonnen, maar we zullen zeker nog voor die eindoverwinning gaan', aldus Bouwman in het flashinterview direct na de streep.

Dit artikel delen:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws