Van der Poel skipt Primus Classic 'uit voorzorg voor Wollongong', Vermeersch vervangt hem Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel skipt Primus Classic 'uit voorzorg voor Wollongong', Vermeersch vervangt hem

Van der Poel skipt Primus Classic 'uit voorzorg voor Wollongong', Vermeersch vervangt hem

Mathieu van der Poel slaat de Primus Classic over met het oog op deelname aan het wereldkampioenschap in Wollongong, zo meldt zijn ploeg op Twitter. Gianni Vermeersch zal de Nederlandse topper, die onlangs nog won in de Grote Prijs van Wallonië, vervangen in de Belgische subklassieker.

Zijn ploeg meldt dat het voorspelde slechte weer 'het risico op een nerveuze koers vergroot', en dat daarom uit voorzorg is besloten de wedstrijd uit het programma van de kopman te halen. De ploeg laat weten dat 'Mathieu veel zin had om weer te koersen in de Primus Classic, maar dat in samenwerking besloten is de wedstrijd over te slaan om geen risico's te nemen richting de WK. Met nog een laatste trainingssessie in plaats van de koers zal 'de voorbereiding van Mathieu als compleet beschouwd worden'.

Het gaat namelijk de hele dag regenen in en om Brussel, waar de Primus Classic verreden wordt. In het Kampioenschap van Vlaanderen was ook al te zien dat dit soort weersomstandigheden kunnen zorgen voor extra nerveuze omstandigheden. Daarnaast zijn ploegen door de zoektocht naar punten ook extra gemotiveerd om voorin de groep te rijden. Dat zo kort voor het WK doet Van der Poel liever dus niet.

Philipsen kopman in Primus Classic, Vermeersch vervangt Van der Poel

De Grote Prijs van Wallonië is dan dus automatisch de laatste wedstrijd voor Van der Poel naar Australië trekt. Met zijn zege daar zal het vertrouwen behoorlijk aanwezig zijn richting de wereldkampioenschappen. Hij staat op 21 september aan de start van het WK Mixed Relay, waar Van Vleuten hem toe heeft overtuigd, en op 25 september rijdt hij vervolgens de wegwedstrijd. In de Primus Classic zal Gianni Vermeersch de Nederlander vervangen. Het kopmanschap zal volledig liggen bij Jasper Philipsen, die in de recente Tour de France meermaals bewezen heeft goed om te kunnen gaan met die druk.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws