In de schaduw van UAE zijn Skjelmose, Pidcock en revelatie Riccitello allemaal blij: 'Positief voor toekomst' Wielrennen
Wielrennen

In de schaduw van UAE zijn Skjelmose, Pidcock en revelatie Riccitello allemaal blij: 'Positief voor toekomst'

In de schaduw van UAE zijn Skjelmose, Pidcock en revelatie Riccitello allemaal blij: 'Positief voor toekomst'

Achter de ongenaakbare UAE-tandem Joao Almeida-Adam Yates was het Mattias Skjelmose die derde werd in de Ronde van Zwitserland. En daar is de Deen van Lidl-Trek prima tevreden mee, zo vertelde hij afloop via de kanalen van de ploeg en Cyclingpro.net. 'Ik ben hier hartstikke blij mee. Voorafgaand aan de wedstrijd was het podium het doel en dat heb ik bereikt. Het gevoel is goed. Vandaag hoopte ik vooral op het podium, boven de dagzege.'

'Ik kan goed terugkomen, een slechte dag achter me laten. Ik word mentaal beter', vervolgt Skjelmose. 'Yates en Almeida waren deze week van een ander niveau, dus het voelt alsof ik nu de beste van de rest ben en dat is mooi. Het team heeft ook een fijne rol gespeeld en bleven kalm en vol vertrouwen toen het even minder ging. Mijn slechte dag betekende niet dat ik een slechte renner ben. Nu ga ik proberen opnieuw Deens kampioen te worden en Mads Pedersen ondersteunen op de Spelen. Erna pak ik door naar de Vuelta', sloot hij af.

Subtop bestaat in Zwitserland ineens ook uit Riccitello: 'Opnieuw een mooie dag'

Matthew Riccitello kende deze week wel een beetje zijn doorbraak in de WorldTour. De jonge Amerikaan eindigde na een degelijke tijdrit als vijfde in het klassement. 'Vandaag was het opnieuw goed. Ik startte misschien wel wat te snel. Ik was gewoon heel ambitieus, ik wilde omhoog of het wit pakken. Maar goed, alsnog was het sterk. Ik ben gewoon heel blij met deze week, sinds ik fiets, wilde ik op dit niveau klassementen rijden. Dat is echt cool en geeft motivatie', aldus de jongeling van Israel-Premier Tech.

Dan nog even Tom Pidcock. De Brit van INEOS Grenadiers is dit jaar veelbesproken, vanwege de ruimte die hij opeist in zijn ploeg. Pidcock wil als kopman naar de Tour. 'Ik heb mijn beste tijdrit ooit gereden, ik kan daar blij mee zijn. Ik voelde dat ik beter werd naarmate de week vorderde. Ik voelde me niet goed na de hoogtestage, maar ben gegroeid. Deze week is een teken dat ik gewoon goed moet blijven trainen en oefenen met klassementen. Vijf dagen op rij in de bergen, en ik werd alleen maar beter. Dat is positief', aldus de man die volgende week nog een Wereldbeker mountainbiken rijdt, alvorens naar de Tour te trekken.

Bernal kukelt van podium, vindt dat jammer, maar blijft onverstoorbaar in proces op weg naar de top

Egan Bernal werd uiteindelijk vierde in het eindklassement, en daar baalde de Colombiaan toch wel van. Bernal reed niet zijn beste tijdrit. 'Om eerlijk te zijn ben ik hier wel een beetje sip over. De ploeg heeft heel hard gewerkt om mij op het podium te krijgen, en dat lukt dan net niet. Ik had echt gehoopt de derde plaats te behouden. Ik had het echt zwaar op de fiets vandaag.'

Tegenover SRF was Bernal ook open over de volgende ambities. Hij hoopt vurig dat er wel een startplek in de Tour inzit. 'Het gat was klein, een paar seconden. En toch is het een zware wedstrijd geweest, het niveau was super hoog en dat gaat mij weer helpen in het proces om terug aan de top te komen. Ik hoop dat ik de Tour mag rijden, daar zou ik blij van worden', deed hij een klein schietgebedje bovenop de klim.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws