Indrukwekkende Ganna sprint naar tweede plek: 'Verloor door de val veel posities' Wielrennen
Wielrennen

Indrukwekkende Ganna sprint naar tweede plek: 'Verloor door de val veel posities'

Indrukwekkende Ganna sprint naar tweede plek: 'Verloor door de val veel posities'

Wie zien Filippo Ganna zich niet vaak roeren in de massasprints, maar in de vijfde etappe van de Vuelta a España waagde het Italiaanse tijdritkanon een poging en wat voor één; de renner van INEOS Grenadiers kwam maar net achter Kaden Groves als tweede over de finish.

Dat Ganna een sprint in de benen heeft, is niet onbekend. Eind juli versloeg hij nog zijn rappe landgenoten Elia Viviani en Davide Ballerini in de Ronde van Wallonië. Woensdag smeet hij zich opnieuw tussen de sprinters, waarbij hij de hulp kreeg van niemand minder dan Geraint Thomas. 'G vroeg of ik mij goed voelde. Het is normaal dat ik na een lange etappe nog wat over heb in mijn benen, dus ik zei dat hij mij mocht brengen tot in de laatste drie kilometer. Daarna mocht hij zijn eigen gang gaan', liet Ganna na afloop via de kanalen van zijn ploeg weten.

De aanloop naar de sprint verliep allesbehalve naar wens voor Ganna. 'Door die valpartij op de rotonde, met nog drie kilometer te gaan, verloor ik veel posities. Daar heb ik veel energie geleverd om terug te moeten komen. Desondanks dwong hij sprinter van beroep Groves tot het uiterste. 'Hij is een van de besten hier, maar er komen nog veel etappes aan en daarin gaan we het weer proberen', heeft Ganna zijn zinnen gezet op een ritzege.

Ganna is Thomas dankbaar: 'Ook voor hem is de Vuelta een groot doel'

Dat meervoudig wereldkampioen tijdrijden in de finale op de steun van Thomas kon rekenen, deed hem deugd. 'Geraint steunt mij heel erg, ook de weken in aanloop naar deze ronde. Ook voor hem is de Vuelta een groot doel en we hopen dat hij de ploeg kan helpen met een mooie uitslag.'

Ploegleider Stephen Cummings vond de improvisatie van zijn twee renners mooi. 'Super cool dat Geraint Thomas op drie kilometer van de finish de call maakte richting Filippo. De klassementsmannen zijn het belangrijkste en ze zaten voorin, dus toen zei G dat Filippo mee mocht sprinten. Hij zat er dicht bij.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws