'Super gemotiveerde' Molano na valpartij langs de röntgenwagen gegaan: 'Had veel last van mijn pols' Wielrennen
Wielrennen

'Super gemotiveerde' Molano na valpartij langs de röntgenwagen gegaan: 'Had veel last van mijn pols'

'Super gemotiveerde' Molano na valpartij langs de röntgenwagen gegaan: 'Had veel last van mijn pols'

Juan Sebastián Molano (UAE-Team Emirates) werd voor aanvang van de vijfde rit van de Vuelta gezien als één van de topfavorieten voor deze etappe, maar de Colombiaan kwam uiteindelijk door een valpartij op drie kilometer van de finish niet aan sprinten toe. Een röntgencheck wees geen breuken uit, maar uiteraard was er wel teleurstelling.

Na zijn tweede plaats van dinsdag liep Molano over van motivatie voor zijn volgende spurtkans, nadat hij een groot deel van het jaar al moest missen door een trainingsongeluk in België. In de vijfde Vuelta-etappe schoof hij als één van de slachtoffers onderuit op een rotonde, zo'n drie kilometer van de aankomst. 'Voor me vielen ze, waarna ik te hard remde en zelf ook tegen de grond ging', verklaarde hij na afloop aan ESPN.

Röntgenfoto's brachten niets ernstigs naar boven voor Molano 

'Ik heb hier een heel mooie kans gemist, want ik voelde me de hele dag heel goed en gemotiveerd', sipte hij. 'Dat is echter wielrennen. Mijn linkerhand is wel wat geraakt, dus we moeten zien hoe dat zich evolueert. Na mijn crash had ik veel last van mijn pols, dus daar heb ik ook foto's van laten maken. Daar kwam niets uit naar boven', stelt hij zijn fans gerust.

Molano, wiens volgende kans normaliter op vrijdag is, houdt de moed erin. 'Ik laat mijn hoofd niet hangen en ga graag door. Als er obstakels op je pad komen, moet je die proberen te overwinnen en er bij een volgende kans weer te staan.'

Naast Molano waren ook onder meer Hugo Hofstetter (Arkéa Samsic), Tobias Bayer (Alpecin-Deceuninck), Samuel Watson (Groupama-FDJ) en Milan Menten (Lotto-Dstny) betrokken bij de val in de vijfde etappe van de Vuelta. Iedereen haalde uiteindelijk de finish, maar er zal woensdagavond wel wat pleisterwerk aan te pas moeten komen om de wonden te verzorgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws