Indrukwekkende Jakobsen grijpt tweede zege op rij in de Ronde van Hongarije Wielrennen
Wielrennen

Indrukwekkende Jakobsen grijpt tweede zege op rij in de Ronde van Hongarije

Indrukwekkende Jakobsen grijpt tweede zege op rij in de Ronde van Hongarije

Fabio Jakobsen heeft na een indrukwekkende massasprint de derde etappe van de Ronde van Hongarije gewonnen. De Nederlander van Quick Step-Alpha Vinyl rondde goed werk van zijn ploeg perfect af. Jakobsen is ook de nieuwe leider.

Ondanks het feit dat ploeggenoot Jens Reynders de leiderstrui draagt koos Aaron Van Poucke (SportVlaanderen-Baloise) voor de aanval in de derde rit van de Ronde van Hongarije. De Belg kreeg Nic Fancellu (EOLO-Kometa), Keegan Swirbul (Human Powered Health), Emil Dima (Giotto Victoria) en Ricardo Zurita (Drone Hopper) met zich mee.

In de regenachtige omstandigheden was er een valpartij met Matteo Moschetti (Trek-Segafredo) te betreuren, gelukkig voor hem zonder al te veel erg. De Italiaan moest wel behandeld worden, maar kon zijn weg vervolgen.

Quick Step bepaalt de koers

Net als donderdag waren het de mannen van Quick Step-Alpha Vinyl die de koers in handen namen. Iljo Keisse en Tim Declercq maakten lang tempo, waarna de mannen van de spurtvoorbereiding op de natte Hongaarse wegen overpakten in de laatste vijf kilometer.

Meerdere ploegen plaatsten hun trein op de rails in de laatste kilometers, die andermaal hectisch waren. In de laatste kilometer kwamen onder meer Jumbo-Visma en INEOS nog naar voren, maar Florian Sénéchal zette zijn spurter in extremis goed af. Voor Jakobsen was het vervolgens een koud kunstje om naar de zege te denderen.

Uitslag etappe 3 Ronde van Hongarije 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws