INEOS Grenadiers mist sterkhouder Narváez in Openingsweekend, Pidcock rijdt alleen de Omloop Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers mist sterkhouder Narváez in Openingsweekend, Pidcock rijdt alleen de Omloop

INEOS Grenadiers mist sterkhouder Narváez in Openingsweekend, Pidcock rijdt alleen de Omloop

INEOS Grenadiers neemt een heel sterk team mee naar het Openingsweekend. De Engelse formatie maakt via Twitter bekend dat Tom Pidcock, Ben Turner, Magnus Sheffield en Michal Kwiatkowski allen deelnemen aan de Omloop. Zo is de Belgische klassieker al vier favorieten rijker. Pidcock slaat Kuurne-Brussel-Kuurne over, voor de rest blijft het team gelijk.

Bij afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel, zou het voor Pidcock fijn zijn als hij meteen kan scoren in de Omloop. De Engelsman pakte al een zege in de Algarve en heeft zijn zinnen gezet op het voorjaar. De 23-jarige Pidcock lijkt echter genoeg tegenstand te krijgen vanuit zijn eigen team. Zijn generatiegenoten Turner en Sheffield maken sinds afgelopen jaar namelijk indruk in het profpeloton. Sheffield schreef in 2022 de Brabantse Pijl op zijn naam, terwijl Turner dit seizoen al tweede werd in Jaén Palaiso Interior. Alleen de ongenaakbare Tadej Pogacar was (flink) sterker in Spanje. INEOS Grenadiers geeft ter ondersteuning het vertrouwen aan outsider Michal Kwiatkowski, Connor Swift, Luke Rowe en Brandon Smith Rivera. Rivera vervangt Jhonatan Narváez, die eigenlijk zou starten. Narvaéz maakte vorig jaar veel indruk in de klassiekers en was een outsider voor de zege.

Selectie INEOS Grenadiers Omloop Het Nieuwsblad 2023

Tom Pidcock (alleen Omloop)

Ben Turner
Magnus Sheffield
Connor Swift
Luke Rowe
Brandon Smith Rivera
Michal Kwiatkowski

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws