INEOS Grenadiers strikt Australische belofte Plapp: 'Ploeg waar iedereen van droomt' Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers strikt Australische belofte Plapp: 'Ploeg waar iedereen van droomt'

INEOS Grenadiers strikt Australische belofte Plapp: 'Ploeg waar iedereen van droomt'

INEOS Grenadiers heeft de strijd om de handtekening van Luke Plapp gewonnen. De 20-jarige Australiër stond in de belangstelling van de WorldTour, na enkele titels in eigen land. Bij INEOS zal hij de rest van dit seizoen als stagiair aansluiten. Zijn contract gaat in per 1 januari 2022.

Plapp is regerend nationaal kampioen tijdrijden in Australië. Vorig jaar was hij al de beste in die discipline bij de beloften. In 2018 werd Plapp bij het WK in Innsbrück knap tweede bij het tijdrijden voor junioren. Daar kwam vorig jaar in coronatijd een indrukwekkend optreden bij het onofficiële Santos Festival of Cycling bij. 'Het is altijd een droom van mij geweest om in de WorldTour te rijden, maar het voelde onwerkelijk dat een aantal teams mij contacteerde. Ik heb vijf serieuze ploegen en nog een paar die gewoon hebben geïnformeerd', zei hij een jaar geleden.

Plapp, die momenteel in Tokio is om deel te nemen aan het baanwielrennen bij de Olympische Spelen, zal per 1 augustus aansluiten bij INEOS Grenadiers. 'Dit is de ploeg waar iedereen van droomt om voor te rijden. Toen alles rond was en ik had getekend, voelde het heel onwerkelijk', aldus Plapp, die Geraint Thomas als voorbeeld noemt. Ook de Welshman kwam eerst uit op de baan en verlegde toen de focus naar de weg. 'Ik hou van de aerodynamische dingen op de weg. Ik heb me echt verknocht aan het tijdrijden en de richting die deze sport is ingeslagen. Ik hou ervan om voor die ene procent extra te gaan. Ik denk dat ik vrij allround ben, een renner voor de gemiddelde klimmetjes van twintig minuten. En natuurlijk het tijdrijden.'

Racedirecteur Rod Ellingworth denkt dat Plapp bij INEOS zijn ambities kan waarmaken. 'De laatste achttien maanden waren lastig voor jonge renners die hun potentie wilden tonen, maar daar door een gebrek aan wedstrijden geen kans voor kregen. Maar we zijn onder de indruk geraakt van wat we tot dusverre van Luke hebben gezien. We hebben een geschiedenis met het opleiden van baanwielrenners in wegrenners van wereldklasse, zoals we gedaan hebben bij Bradley Wiggins en Thomas. We kijken uit naar de komst van Plapp na de Spelen, in de richting van 2022.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws