INEOS ook in biljartvlakke Giro-rit vol passie: 'Voordat we de ploeg waren die ermee om de oren werd geslagen' Wielrennen
Wielrennen

INEOS ook in biljartvlakke Giro-rit vol passie: 'Voordat we de ploeg waren die ermee om de oren werd geslagen'

INEOS ook in biljartvlakke Giro-rit vol passie: 'Voordat we de ploeg waren die ermee om de oren werd geslagen'

INEOS Grenadiers is de hele Giro d'Italia al uitermate actief en dat was zelfs op een biljartvlakke dag als vrijdag niet anders. De Britse miljoenenformatie zette het peloton tijdelijk op de kant, al haalde die inspanning uiteindelijk niets uit.

Domenico Pozzovivo werd als enige verrast door de versnelling van Filippo Ganna, de andere klassementsmannen waren bij de pinken. Lidl-Trek reed de opgelopen schade uiteindelijk ook weer dicht voor sprinter Jonathan Milan, die vervolgens - alsof er niets gebeurd was - de massasprint won.

'Het was een rustige start, maar we wisten dat er gedurende de etappe wat wind kon staan', opent Geraint Thomas via de officiële kanalen van INEOS zijn analyse. 'We besloten ervoor te gaan, voordat we de ploeg waren die ermee om de oren werd geslagen, door een ander die eraan zou beginnen.'

Lees verder onder de video

INEOS Grenadiers opvallend aanvallend in deze Giro

Een mooie poging, maar Thomas had al snel door dat het voor niets was. 'De wind kwam echter niet uit de perfecte richting, al creëerden we wel een kleinere groep. Alle klassementsrenners zaten daar in, dus zijn we nog even doorgegaan en uiteindelijk kwam alles tot rust voor een sprint. Zo gebeurt er iedere dag wel iets, maar laten we nu kijken naar een grote dag morgen', aldus de Welshman over de individuele tijdrit op zaterdag.

De passie waarmee INEOS deze Giro rondrijdt, valt echter wel op. Vanaf de eerste dag is de ploeg op de voorposten te vinden, met meteen een ritzege en de roze trui voor Jhonatan Narváez. Ook in de twee weken erna deed INEOS altijd mee als er koers werd gemaakt, maar dan veelal met minder succes. In de individuele tijdrit op dag zeven finishte het wel met Ganna, Magnus Sheffield en Thymen Arensman op plekken twee, drie en vier. Kan het team zaterdag weer zo dominant zijn, dit keer mét Thomas in de mix?

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news