Koppen bij elkaar en presteren maar: Visma | LaB heeft aanpak voor rest van Giro op papier en dat levert op Wielrennen
Wielrennen

Koppen bij elkaar en presteren maar: Visma | LaB heeft aanpak voor rest van Giro op papier en dat levert op

Koppen bij elkaar en presteren maar: Visma | LaB heeft aanpak voor rest van Giro op papier en dat levert op

Olav Kooij, Robert Gesink, Christophe Laporte en Cian Uijtdebroeks zijn naar huis, maar dat betekent niet dat Visma | Lease a Bike zich voor de rest van de Giro gaat verstoppen. Sterker nog, vrijdag stak de ploeg opnieuw de neus aan het venster: Tim van Dijke werd knap vierde in een door Jonathan Milan gewonnen massaspurt.

Van Dijke was eigenlijk één van de pionnen voor Kooij, maar de ritwinnaar van Napels zit inmiddels thuis. Vanop zijn bank zag hij zijn Zeeuwse makker meedoen om de voorste plaatsen. 'Het is aan Edoardo Affini te danken dat ik in goede positie geraakte in het slot', liet de hardrijder weten na afloop. Affini en Van Dijke maakten enkele dagen geleden al naam door samen de gehele dag in de vlucht te rijden.

'Samen met hem baande ik me vanuit het achterveld een weg door het peloton. Het is mooi om te zien dat we, ondanks verschillende tegenslagen, onszelf niet uit het veld laten slaan', concludeert van Dijke namens de overgebleven renners, waartoe ook Jan Tratnik en Attila Valter behoren.

Visma | Lease a Bike vat iedere Giro-rit aan met specifiek doel

'We starten iedere dag met een doel. Dat specifieke doel streven we ook telkens voor de volle honderd procent na. Vandaag gingen we voor een sprint, morgen in de tijdrit wil Edoardo voor een goed resultaat gaan. Volgende week hoop ik in de slotrit richting Rome weer mee te kunnen sprinten', somt hij op.

'Als alles op zijn plek valt, kunnen we dan misschien weer in de buurt van een podiumplaats komen. Vandaag waren we er heel dichtbij. Het heeft ons vertrouwen in ieder geval gesterkt', aldus de immer realistische en uitgesproken Van Dijke, nog altijd pas bezig aan zijn eerste grote ronde na een druk voorjaar met zo'n beetje alle klassiekers.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news