Update | Lefevere reageert op INEOS-nieuws Evenepoel: 'Iemand die bedrogen wordt is laatste die het weet' Wielrennen
Wielrennen

Update | Lefevere reageert op INEOS-nieuws Evenepoel: 'Iemand die bedrogen wordt is laatste die het weet'

Update | Lefevere reageert op INEOS-nieuws Evenepoel: 'Iemand die bedrogen wordt is laatste die het weet'

(28 september 2022) Remco Evenepoel heeft dit jaar de stap naar de absolute wereldtop gemaakt. Met winst in Luik, de Vuelta en het wereldkampioenschap ligt de wereld aan de voeten van de jonge Belg. Zijn prestaties hebben voor de nodige interesse gezorgd. INEOS Grenadiers zou Evenepoel graag willen losweken bij Quick-Step Alpha Vinyl.

Velonews weet te melden dat ploegbaas Dave Brailsford informeel contact heeft opgenomen met Patrick Lefevere over een mogelijke verkoop van het Belgische toptalent. De Brit feliciteerde Lefevere na de Vuelta-winst van Evenepoel. 'Het is simpel. Brailford berichtte mij en dat doet hij niet vaak', zei Lefevere. 'Hij zei: 'Gefeliciteerd, wat een kampioen. Als je hem ooit wil verkopen, bel me.' Dat was het. Niets meer, niets minder.'

Lefevere wist niet zeker of hij de opmerkingen van Brailsford serieus moest nemen. 'Je weet niet of iemand een grap maakt via WhatsApp. Er was geen smiley, geen gek gezichtje. Gewoon een paar woorden. Andere collega's feliciteerden me gewoon, maar als Dave Remco wil moet hij waarschijnlijk heel veel geld hebben.' De vader van Evenepoel, die eveneens zijn manager is, bevestigd contact met de Britse ploeg. 'We hebben contact met INEOS gehad maar er is geen meeting geweest. Wel hebben we gebeld. We hebben contact gehad en we kennen meneer Brailsford en meneer Ellingworth. We kennen elkaar al jaren. Het is normaal dat ze ons feliciteren met de overwinningen in de Vuelta en Luik.'

INEOS wil op korte termijn meedoen om Tourwinst

INEOS zou met spoed op zoek zijn naar een klassementsrenner die op per direct kan strijden om de gele trui in de Tour de France. De laatste keer dat de Britse ploeg het geel Parijs in bracht was in 2019, toen Egan Bernal met de Tourwinst aan de haal ging. Door het vertrek van Richard Carapaz naar EF Education-Easypost en Adam Yates die Team UAE Emirates gaat versterken moeten vervangers worden gehaald. Thymen Arensman werd onlangs aangekondigd als aanwinst, maar het is nog te vroeg voor de Nederlander om het kopmanschap in de Tour te dragen.

Update 28/09 (15:25 uur): Lefevere reageert geprikkeld op transfernieuws

Patrick Lefevere heeft gereageerd op de nieuwsstorm rond Evenepoel. Het Laatste Nieuws belde met Lefevere en stelde hem de vraag of hij bang was om Evenepoel te verliezen aan INEOS Grenadiers na zijn stormseizoen. Lefevere wilde niet veel kwijt, maar antwoordde cryptisch. 'Als in een huwelijk iemand door zijn partner wordt bedrogen, dan is die betrokken persoon altijd de laatste die het weet. Meer ga ik daar niet over zeggen', aldus de ploegbaas van Quick-Step Alpha Vinyl. Er lijkt dus enige frustratie te zijn bij Lefevere. Hier is het laatste woord nog niet gezegd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws