Klassementsleider Milan verslaat juichende Barbier in ultieme millimetersprint CRO Race Wielrennen
Wielrennen

Klassementsleider Milan verslaat juichende Barbier in ultieme millimetersprint CRO Race

Klassementsleider Milan verslaat juichende Barbier in ultieme millimetersprint CRO Race

Jonathan Milan heeft na de eerste ook de tweede etappe van de CRO Race op zijn naam geschreven. De Italiaan van Bahrain Victorious was in een zeer hectische finale nipt te snel voor de al juichende Pierre Barbier, waardoor hij zijn leiderstrui behield.

De rit van woensdag was een stuk tammer dan de dag ervoor. Niet alleen qua parcours, maar ook in verband met het weer: waar het dinsdag werkelijk hondenweer was, stak de zon zelfs zijn kop op. Het parcours was een stuk minder lastig dan de openingsrit. Er was één gecategoriseerde col van de tweede categorie, maar de rest van de etappe was nagenoeg vlak of in dalende lijn. De renners voerden een zuidelijke koers aan na het vertrek in Otocac. De finishlijn lag in de kustplaats Zadar, waar nog een klein plaatselijk rondje werd afgewerkt. Milan had de leiderstrui na een overwinning in de eerste etappe.

de tweede etappe werd gekleurd door een zevental vluchters. Lukas Meiler (Team Vorarlberg), Ziga Horvat (Hrinkow Advarics Cycleang), Viktor Potocki (Ljubljana Gusto Santic), Nik Cemazar (Adria Mobil), Antonio Barac (Meridiana Kamen Team), Tobiasz Pawlak (HRE Mazowsze Serce Polski) en Alex Jaime (Equipo Kern Pharma) kozen vroeg het hazenpad en reden lang vooraan. Op de klim naar Prezid lagen bergpunten voor de vluchters, dus daar werd stevig voor gesprint. Hier kwam Pawlak als eerste boven, waardoor hij de bergtrui Van Oscar Onley overnam. Ondertussen controleerde Bahrain-Victorious het verschil met de vluchters. Op veertig kilometer voor de meet was het tijdsverschil 1,25 minuten, waardoor een massasprint niet te voorkomen leek.

Hectische finale zorgt voor veel gedrang, sprint lonkt

De kopgroep gaf zich niet zomaar gewonnen, en reed hard door. Dit zorgde ervoor dat Barac het tempo niet meer kon volgen, evenals de Spanjaard Jaime. Daardoor bleven er vijf renners over die hun opperste best deden om niet gegrepen te worden door het peloton. In het peloton kreeg Bahrain-Victorious af en toe hulp van EOLO-Kometa en Bardiani-CSF-Faizanè, waardoor het lot van de vluchters bezegeld leek. Met nog tien kilometer te gaan hielden de vluchters nog altijd stand, maar het verschil was inmiddels geslonken tot twintig seconden. Door de lichte dalende lijn had het peloton de schik er flink inzitten, en was het dringen geblazen. Op acht kilometer van de streep was het dan toch echt gedaan voor de dagvlucht. In de finale was het enorm hectisch door het grote aantal bochten wat in het parcours was opgenomen.

B&B Hotels - KTM nam het voortouw in de laatste kilometers, maar INEOS Grenadiers bracht Elia Viviani in de finale. Omar Fraile raakte echter zijn sprinter een beetje kwijt. Door het draaien en keren in Zadar was het moeilijk om op te schuiven en lag de nervositeit hoog. In de laatste kilometer was het INEOS dat Viviani in een uitstekende positie bracht, de Italiaan wachtte echter te lang en zag Milan langszij komen. De Italiaan ging vroeg aan en Barbier kwam in de laatste meters nog heel dichtbij, en juichte zelfs alsof hij gewonnen had. Na de fotofinish was het echter duidelijk dat Milan had gewonnen.

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws