Mathieu van der Poel maakt zijn hoofd leeg met mountainbikerit van bijna 90 kilometer Wielrennen
Wielrennen

Mathieu van der Poel maakt zijn hoofd leeg met mountainbikerit van bijna 90 kilometer

Mathieu van der Poel maakt zijn hoofd leeg met mountainbikerit van bijna 90 kilometer

Mathieu van der Poel zette dinsdag weer voet op Belgische bodem, waar hij in een interview met de aanwezige pers op Zaventem aangaf dat hij spijt had van de gebeurtenissen in Australië en nu vooral dat even van zich af wil zetten. Woensdag deed hij dat met een flinke rit op de mountainbike, zo zien we op zijn Strava.

'Het hoofd leegmaken op de MTB', schrijft Van der Poel. Hij trok er op uit voor een tocht van bijna negentig kilometer richting Hoogerheide, over onder meer de Kalmthoutse Heide. Op dit moment is het onduidelijk of de Nederlander dit wegseizoen nog in actie komt. Zijn ploeg Alpecin-Deceuninck liet aan In de Leiderstrui weten dat er op dit moment 'geen info over is, maar als die er is dat zal spoedig blijken'. Daarnaast liet de ploeg in een verklaring weten dat het nog in gesprek wil met Van der Poel en op basis daarvan gaat bepalen of en 'welke stappen er genomen gaan worden'.

Van der Poel zelf stelde op Zaventem dat hij het nog even moet bekijken. 'Het is een beetje afwachten hoe ik me voel. Ik heb wel heel hard getraind voor het WK en ik voelde me in orde. Ik hoop dus nog wel iets te doen, maar het ligt eraan hoe ik de komende dagen ga herstellen.'

Mathieu van der Poel maakt zijn hoofd leeg met mountainbikerit van bijna 90 kilometer

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws