INEOS speelt met Yates, Martínez én Thomas drie kopmannen uit, ook Pidcock en Van Baarle mee Wielrennen
Wielrennen

INEOS speelt met Yates, Martínez én Thomas drie kopmannen uit, ook Pidcock en Van Baarle mee

INEOS speelt met Yates, Martínez én Thomas drie kopmannen uit, ook Pidcock en Van Baarle mee

INEOS Grenadiers heeft als één van de laatste ploegen z'n Tourselectie van acht namen bekend gemaakt. De Britse formatie heeft weinigen verrassingen in petto, of het moet al de aanwezigheid van Adam Yates zijn. De klimmer viel met Covid-19 uit in de Ronde van Zwitserland, maar is op tijd hersteld.

INEOS heeft met Yates één van de kopmannen in huis, want er zouden meer voor een goed klassement kunnen gaan. Daniel Felipe Martínez wordt ook gemeld als één van de drie leiders, net als Geraint Thomas. Martínez won dit jaar de Ronde van het Baskenland en werd natuurlijk vorig jaar vijfde, als knecht van Egan Bernal, in de Giro d'Italia.

Geraint Thomas is de derde en laatste kopman binnen INEOS. De ervaren Welshman lijkt zijn beste benen terug te hebben gevonden, met eindwinst in de Ronde van Zwitserland als ultiem bewijs. Thomas won de Tour al eens in 2018 en werd het jaar erna meteen tweede, achter Bernal. Yates' beste prestatie in de Tour de France is een vierde plaats in 2016. Hij werd vorig jaar ook vierde in de Vuelta a España.

INEOS Grenadiers van alle markten thuis

Yates, Martínez en Thomas worden ondersteund door een sterk blok voor de eerste week. Dylan van Baarle, Luke Rowe, Filippo Ganna en Jonathan Castroviejo moeten de leiders uit de wind houden in potentiële waaieretappes en de rit over de kasseien. Tom Pidcock debuteert in de Tour en completeert de selectie van acht. Daarmee valt Ethan Hayter af. De jonge Brit stond op de longlist van negen.

Zodoende heeft INEOS voor alle terreinen iets aan boord. Ganna zal zich als wereldkampioen tijdrijden focussen op de twee tijdritten, op dag één en dag twintig. Er ligt voor hem misschien ook wel een gele trui klaar. Pidcock kan zijn ei kwijt in de vele heuveletappes en zal bergop ongetwijfeld z'n beurten moeten doen. Van Baarle zal mikken op de kasseien. Teambaas Rod Ellingworth stelt in een persbericht dat INEOS met Thomas, Yates en Martínez bovendien 'drie fantastische zwaargewichten' heeft.

Kwiatkowski ontbreekt door spierblessure

Grote afwezige in het Tourgeweld is Michal Kwiatkowski. De Pool is doorgaans een zekerheid, maar laat via social media weten dat hij er door een spierblessure niet bij is dit jaar. 'Er is maar één manier om de Tour te rijden en dat is vol gas, van start tot finish. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk voor mij, door een scheur in mijn hamstring. Ik zal een paar weken revalidatie nodig hebben om te herstellen.'

Selectie INEOS Grenadiers Tour de France 2022

Adam Yates
Geraint Thomas
Daniel Felipe Martínez
Filippo Ganna
Dylan van Baarle
Tom Pidcock
Luke Rowe
Jonathan Castroviejo


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws