INEOS-talent Plapp verovert Australische titel, Frain zegeviert bij de vrouwen Wielrennen
Wielrennen

INEOS-talent Plapp verovert Australische titel, Frain zegeviert bij de vrouwen

INEOS-talent Plapp verovert Australische titel, Frain zegeviert bij de vrouwen

In Australië zijn de nationale kampioenschappen gewonnen door Luke Plapp en Nicole Frain. Beide coureurs kwamen in Buninyong solo aan.

Plaap, renner van INEOS Grenadiers, was op een gegeven moment in de wedstrijd in de tegenaanval gegaan op voormalig prof James Whelan. De voormalig coureur van EF Education-Nippo was al lang daarvoor in de aanval gegaan, waardoor hij op de flanken van een heuveltje de 'frisse' Plapp niet meer kon volgen. De Australische hardrijder kon vervolgens zijn inspanning belonen met een zege.

De nog maar 21-jarige coureur was vanzelfsprekend erg blij met zijn overwinning: 'Je leer van je fouten en ik wilde niet twee keer dezelfde fout maken. Ik denk dat ik heb geleerd van het kampioenschap van vorig jaar. Vandaag wist ik mijn geduld te bewaren.'

Uitslag Australisch kampioenschap 2022 - mannen

Frain is de verrassende winnares geworden van het kampioenschap bij de vrouwen. Zij wist in de finale uit handen te blijven van een achtervolgend groepje, met daarin onder meer Grace Brown. De renster van FDJ moest genoegen nemen met de zilveren medaille, terwijl het brons was weggelegd voor de jonge Alyssa Polites.

Na afloop had Frain moeite te beseffen wat ze had bewerkstelligd: 'Ik zat voorin in de laatste ronde en ik vertrouwde op mijn bochtenwerk. Ik wist dat ik all-in moest gaan op het moment dat ik een klein gaatje had. 'Het is nu of nooit' dacht ik toen. Het duurde wel even voordat ik realiseerde dat het allemaal echt zo was.'

Uitslag Australisch kampioenschap 2022 - vrouwen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws