Iserbyt bereidt zich voor op 'superdag' op WK: 'Ons wacht een uitgelezen kans' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt bereidt zich voor op 'superdag' op WK: 'Ons wacht een uitgelezen kans'

Iserbyt bereidt zich voor op 'superdag' op WK: 'Ons wacht een uitgelezen kans'

Na een teleurstellend Belgisch kampioenschap recht Eli Iserbyt de rug in aanloop naar het wereldkampioenschap. Ondanks de harde woorden van ex-crosser Niels Albert heeft de renner nog vertrouwen in een goede afloop. Samen met Tom Pidcock en Toon Aerts ziet hij zichzelf als een van de favorieten.

'Het gevoel is beter', zijn de bemoedigende woorden van Iserbyt in Het Laatste Nieuws voorafgaand aan de cross in Flamanville. 'Ik heb aan frisheid gewonnen', vertelt hij opgelucht. De vermoeidheid had zich opgestapeld na een drukke periode eind vorig jaar: 'We hielden er rekening mee dat dat zich kon wreken.' Het resulteerde uiteindelijk in een DNF op het BK, waarna Albert stelde dat zijn landgenoot kansloos zou zijn voor de titelstrijd in de Verenigde Staten.

Iserbyt richt zich op 'broodnodige superdag'

Toch ziet Iserbyt dat wat anders. Hij beaamt dat Pidcock een grote kanshebber is, maar ziet zichzelf ook als mogelijke winnaar: 'En reken Aerts er maar bij. Ons drie, en als alles in de juiste plooi valt ook Van der Haar en Vanthourenhout, wacht een uitgelezen kans. Je krijgt niks op bestelling, natuurlijk. Maar het wordt toewerken naar die ene broodnodige superdag.'

Waar Iserbyt op dit moment nog wel voor vreest, is corona. De renner is inmiddels 'geboosterd', maar hoopt nog wel op speciale voorzieningen - zoals aparte mobilhomes - op het WK: 'Nu kan één besmetting de hele Belgische ploeg uitschakelen. Stel je maar eens voor dat Pidcock vrij spel krijgt...'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws