INEOS werkt aan de Tour de France-vorm: 'Gaat stukken beter dan vorig seizoen' Wielrennen
Wielrennen

INEOS werkt aan de Tour de France-vorm: 'Gaat stukken beter dan vorig seizoen'

INEOS werkt aan de Tour de France-vorm: 'Gaat stukken beter dan vorig seizoen'

Servais Knaven keek naar het Critérium du Dauphiné en zag dat het goed was. Op de achtste dag van de Franse rittenkoers slaagde INEOS Grenadiers er in om de eindzege veilig te stellen. 'We zijn stukken beter op weg dan vorig seizoen', zo klinkt het bij de Nederlandse ploegleider na afloop.

Richie Porte wist het eindklassement van de ronde uiteindelijk op zijn naam te schrijven met zeventien tellen voorsprong op Alexey Lutsenko. Dat kleine verschil geeft echter niet aan hoe sterk de Britse formatie voor de dag kwam in Frankrijk. Dat idee had Knaven ook, zo vertelt hij bij De Telegraaf. 'We hebben er nog best voor moeten knokken', spreekt hij uit. Zeker in de laatste afdaling was het nog even kort billenknijpen, toen Geraint Thomas onderuit ging en Porte zonder knechten het slotklimmetje moest aangaan. De Tourwinnaar vocht zichzelf terug in de wedstrijd en wist vervolgens als luxeknecht het geel naar de finish te rijden.

Hoewel Thomas op papier de voornaamste kandidaat is om straks in de Tour de France het kopmanschap van de ploeg te dragen, gaat het voor Knaven wat te ver om Porte nu al in een knechtenrol te duwen. 'Misschien was hij wel net zo goed op dreef als G (Thomas, red.), wat wel aangeeft dat hij over drie weken een zeer voorname pion zal zijn in de ploeg.' Al geeft de ploegleider ook aan dat het met zoveel grote namen in de ploeg straks lastig zal zijn om de rol van kopman op te eisen. In aanloop naar de Tour voegt namelijk ook Richard Carapaz zich nog bij de groep. Hij bereidt zich momenteel voor in de Ronde van Zwitserland.

INEOS Grenadiers 'goed op weg' naar Tour de France

Knaven is ontzettend tevreden met het niveau dat INEOS op de mat kon leggen in de Dauphiné. Al zijn er ook kanttekeningen te plaatsen. Aan de ene kant zijn nog niet alle renners op niveau (die van INEOS ook niet) én waren de twee grote favorieten voor het geel niet van de partij: Primoz Roglic en Tadej Pogacar. Toch maalt Knaven daar niet om: 'We zijn erg goed op weg. Stukken beter dan vorig seizoen, toen we veel problemen hadden met onze kopmannen. Het wordt interessant om te zien hoe G, (Tao Geoghegan, red.) Hart en Porte zich kunnen weren tegen die twee.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws