INEOS wordt plots weggeblazen door loeisterke Arensman, maar slechte Giro-start is nog niet vergeten... Wielrennen
Wielrennen

INEOS wordt plots weggeblazen door loeisterke Arensman, maar slechte Giro-start is nog niet vergeten...

INEOS wordt plots weggeblazen door loeisterke Arensman, maar slechte Giro-start is nog niet vergeten...

Thymen Arensman begint er langzaam maar zeker in te komen deze Giro d'Italia. Het viel kopman Geraint Thomas al op na de zesde etappe over gravel en ook ploegleider Zak Dempster had lovende woorden over de Nederlander bij In de Leiderstrui. Een nieuwe wederopstanding in een grote ronde lijkt op komst, al wil INEOS wel op zoek naar antwoorden voor weer een slechte Giro-start.

Arensman staat na zes dagen in het klassement op een 26e plaats en dat kwam voor het overgrote deel door de eerste twee dagen van de Giro. Op dag één loste de Nederlander al vroeg en een dag later met finish naar Oropa was het niet veel beter. 'Als het mentaal niet goed zit, dan is het moeilijk om je lichaam tot het uiterste te moeten drijven en dat maakte het heel lastig om jezelf naar de kl*ten te rijden. Vanaf nu zal alles wel beter gaan. De Giro is nog heel lang en ik mik hoe dan ook op de derde week. Het is sowieso geen ideaal begin, maar ik sta er nog steeds goed voor', zei Arensman na twee teleurstellende dagen, voor de start van etappe 3.

De woorden van de klimmer lijken uit te komen. Op dag zes was hij op de afspraak, toen de gravelstroken in Toscane zich aandienden en INEOS Grenadiers op kop van het peloton gas gaf. Na Filippo Ganna en Magnus Sheffield gaf Arensman er een klap op. 'Dat Thymen op kop reed, was vooral om aanvallen te voorkomen. UAE-Team Emirates verloor er zelfs een paar mannen door, dus het was voor ons geen slecht moment. Maar over de radio heb ik wel tegen hem gezegd dat hij rustig aan moest doen, want dit was niet onze wedstrijd op dat moment', lacht Dempster na afloop, in een poging om aan te geven hoe sterk Arensman was.

Lees verder onder de foto!

INEOS wordt plots weggeblazen door loeisterke Arensman, maar slechte Giro-start is nog niet vergeten...
Thymen Arensman op dag twee naar Oropa

INEOS Grenadiers wil oplossing vinden voor slechte start Arensman in grote rondes

'Ik heb bij de start van de Giro al gezegd dat Thymen nooit een slechte derde week heeft gereden in een grote ronde. Nu zitten we op dag zes en hij voelt zich al meer als zichzelf. Als team geloven we in hem en in het proces waarmee we hem hebben voorbereid', vervolgt de Australische ploegleider zijn hoopgevende teksten. 'In de eerste dagen was hij duidelijk niet zichzelf, dus was het zaak om een arm om z’n schouder te slaan en het schip drijvende houden. In het wielrennen gaat het altijd met ups en downs en het is geweldig om hem terug te zien. We staan achter hem en samen gaan we door. Wie weet wat er mogelijk is, ik geloof erin dat hij vanaf nu goed zal zijn.'

Dempster legt de vinger echter ook op de zere plek. 'Historisch gezien voelt hij zich nooit goed bij de start van een grote ronde. Maar sommige jongens zouden zich ook graag voelen zoals Thymen in een derde week. Dat is een balans, waarbij we op zoek zijn naar oplossingen. Iedere renner heeft z’n krachten en zwaktes en onze taak als performance team is om de volledige potentie van een renner eruit te halen. Bij hem is het duidelijk dat hij zich niet fijn voelt als een grote ronde begint, maar we geloven erin dat hij die capaciteiten wel heeft. Samen gaan we proberen dat bij een volgende grote ronde beter te doen.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws