Interview | Eenkhoorn ziet Lotto overwicht niet uitspelen: 'Kron hoefde niet te rijden' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Eenkhoorn ziet Lotto overwicht niet uitspelen: 'Kron hoefde niet te rijden'

Interview | Eenkhoorn ziet Lotto overwicht niet uitspelen: 'Kron hoefde niet te rijden'

Van alles onder controle hebben tot in het defensief gedrongen worden. Voor Lotto-Dstny veranderde de koerssituatie in de Brabantse Pijl in een handomdraai, toen Andreas Kron vooraan moest passen. Pascal Eenkhoorn en Arnaud De Lie probeerden de situatie nog recht te zetten, maar dat lukte niet meer. In de Leiderstrui ving de Nederlander na afloop op.

Terwijl Quinten Hermans onderweg overmand werd door de koude, vond Eenkhoorn het weer eigenlijk amper noemenswaardig. 'Het viel wel mee. In het begin was het wel koud, maar eenmaal dat je op die plaatselijke rondes zit valt het wel mee. We hadden slechter weer verwacht. Ik denk dat we één keer een bui hebben gehad. Het was snel uitgedund, dus ik denk niet dat het een grote invloed heeft gespeeld op de koers', zo vertelt de Nederlandse kampioen terwijl hij een hele hoop gekleurde gummibeertjes naar binnen speelt.

'We hadden mooi Andreas (Kron, red.) mee en Arnaud (De Lie, red.) voelde zich supergoed', zo vertelt Eenkhoorn over de aanvankelijk gunstige koerssituatie. Andreas hoefde niet te rijden en moest alleen maar volgen. Ik weet niet wat er precies gebeurd is, maar het is wel jammer dat hij uiteindelijk moet lossen bij die twee vooraan. Daardoor werden we in het defensief gedrongen. We hebben dan nog alles voor Arnaud gedaan en die werd zevende. Achteraf is dat wel jammer.'Is dat dan een vorm van miscommunicatie, dat Kron niet snel genoeg zegt dat hij zich niet super voelt? 'Dat kan ik niet beoordelen, want ik heb hem nog niet gesproken daarover.'

Eenkhoorn: 'Ik rijd een goede koers, maar helaas geen uitslag'

Had Lotto-Dstny sneller druk moeten zetten en de voorsprong binnen de perken houden. Want nu kregen ze die minuut voorsprong niet meer dicht. 'Dat is altijd lastig, omdat we ook niet weten hoe Andreas zich op dat moment voelt en wat de situatie exact is. Het is altijd heel hectisch. Uiteindelijk hebben we nog druk gezet, maar het schip was op dat moment al gezonken.' Maar over zijn eigen wedstrijd was Eenkhoorn wel tevreden. 'Ja, ik voelde me heel goed, maar Arnaud ook. En dan is het duidelijk dat we de kaart Arnaud trekken. Maar voor mezelf had ik wel een goed gevoel. Ik rijd een goede koers, maar helaas geen uitslag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws