Interview | Girmay vertrouwt blind op 'goede gast' Teunissen: 'Mike is sterk, slim en kent de klassiekers' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Girmay vertrouwt blind op 'goede gast' Teunissen: 'Mike is sterk, slim en kent de klassiekers'

Interview | Girmay vertrouwt blind op 'goede gast' Teunissen: 'Mike is sterk, slim en kent de klassiekers'

Biniam Girmay is deze week weer op Belgische bodem, waar hij vorig jaar zijn definitieve doorbraak beleefde. In 365 dagen is er veel veranderd voor de man uit Eritrea, zo ook zijn ondersteuning. Hij sprak er uitgebreid over met In de Leiderstrui.

Het succes van Intermarché-Circus-Wanty in 2022 kende ook een keerzijde: ervaren mannen als Alexander Kristoff en Andrea Pasqualon, die cruciaal waren voor de ontwikkeling van goudhaantje Girmay, verlieten de ploeg. Daarvoor kwam Mike Teunissen vanuit Jumbo-Visma in de plaats.

Teunissen en Girmay werkten samen al de koersen op Mallorca, de Ronde van Valencia en Tirreno-Adriatico af en creëerden daar direct een band, vertelt Girmay uitgebreid. 'Weet je, dit jaar heb ik al mooie tijden gehad met Mike Tonissen. We hebben al wat koersen samen gedaan en daardoor ook al flink wat gepraat.

Waar spreken de twee dan veel over? 'Hij is een goede gast, iemand die mij veel uitleg geeft over de Vlaamse wedstrijden', schetst Girmay, die afgelopen jaar pas zijn eerste Vlaamse wedstrijden reed. 'Dan hebben we het over de klassiekers, waar hij een heel slimme kerel voor is. Daarom is het belangrijk om hem er in de klassiekers bij te hebben. Mike is sterk, slim en kent de wedstrijden.'

Girmay verbaasde in 2022 vriend en vijand met winst in Gent-Wevelgem
Girmay verbaasde in 2022 vriend en vijand met winst in Gent-Wevelgem

Girmay hoopt dat Teunissen volledig in orde is in de Vlaamse wedstrijden

‘Ik geloof in hem en vertrouw hem, waardoor ik zijn wiel ook constant kan volgen in de wedstrijden', gaat de winnaar van Gent-Wevelgem 2022 verder. 'Jammer genoeg is hij recent wat ziekjes geweest, maar ik hoop dat hij op tijd hersteld is. We hebben hem namelijk nodig in de klassiekers.’ Teunissen moest Milaan-Turijn laten schieten, waarna hij ook nog niet volledig op punt was in Milaan-Sanremo.

Aike Visbeek vertelde in januari al dat Teunissen een sleutelrol moest vervullen om Girmay beter kennis te laten maken met de Vlaamse klassiekers. ‘Om Mike in de ploeg te krijgen, was belangrijk voor mijzelf en de ploeg', deelt Girmay die mening. 'Hij is goed in de lead-out, heeft ervaring en is heel vriendelijk. Zowel op als naast de fiets heb ik een goede band met hem.’

‘Afgelopen jaar hadden we bijvoorbeeld jongens met ervaring als Alexander Kristoff en Andrea Pasqualon in de ploeg, die ook ervaring hebben met deze wedstrijden', doet Girmay, die zelf al moeite genoeg heeft met het onthouden van de namen van de verschillende beklimmingen, uit de doeken. 'Dat helpt mij veel, want je hebt iemand nodig die je er doorheen gidst.’

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Vrijdag lees je een uitgebreid interview met Biniam Girmay op deze website, waarin hij uitgebreid ingaat op zijn voorliefde voor de Vlaamse klassiekers en zijn veranderende leven na het winnen van Gent-Wevelgem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws