Ewan en van ziekte herstelde De Lie opnieuw samen, nu in Gent-Wevelgem: 'We zijn geen rivalen' Wielrennen
Wielrennen

Ewan en van ziekte herstelde De Lie opnieuw samen, nu in Gent-Wevelgem: 'We zijn geen rivalen'

Ewan en van ziekte herstelde De Lie opnieuw samen, nu in Gent-Wevelgem: 'We zijn geen rivalen'

Lotto-Dstny komt na Milaan-Sanremo opnieuw met Caleb Ewan én Arnaud De Lie aan het vertrek van een grote klassieker. De Belgische ploeg speelt de twee spurters zondag uit in Gent-Wevelgem, zo meldt het via de officiële kanalen.

Ewan reed woensdag nog de Classic Brugge-De Panne, maar kon door pech niet meesprinten in de voorste waaier. De Lie reed in Sanremo zijn laatste wedstrijd. De jonge Belg maakte dit seizoen al indruk met drie zeges en een tweede plaats in Clasica de Almeria en Omloop Het Nieuwsblad. In Milaan-Sanremo ontbraken echter de goede benen.

Zijn die terug voor Gent-Wevelgem? Lotto-Dstny zal het hopen. Ewan en De Lie worden zondag ondersteund door Florian Vermeersch, Brent Van Moer, Frederik Frison, Jasper De Buyst en Cedric Beullens. Voor De Lie een kans om z'n eerste grote klassieker te winnen. 'Ik ben opnieuw helemaal de oude. Ik kijk er naar uit om opnieuw te kunnen koersen. Het wordt wellicht een heel lastige wedstrijd, maar daar houd ik van. Ik hoop echt dat we met de ploeg een sterke prestatie kunnen neerzetten.'

Ewan krijgt 'rust' van aanwezigheid De Lie

Voor Ewan wordt Gent-Wevelgem de kans om zijn eerste zege van het seizoen te boeken. De Australiër was er dit jaar al enkele keren dichtbij, maar winnen deed hij nog niet. 'Deze wedstrijd kent heel wat historiek en is belangrijk voor de ploeg en ook voor mij. Winnen in Vlaanderen is altijd bijzonder. Er wonnen hier in het verleden al heel wat sprinters. Het is nu geen typische sprinterskoers meer en veel zal afhangen van het weer ook zondag, maar ik kijk er wel naar uit en ga mijn beste beentje voorzetten', zo zegt hij.

Dat De Lie meedoet, vindt Ewan geen probleem. 'Nee, we zijn geen rivalen van elkaar. Het geeft me zelfs wat rust in mijn hoofd. Ik ben niet de enige kopman, niet alle druk ligt op mijn schouders. We zijn twee totaal verschillende sprinters en onze enige ambitie met de ploeg is winnen zondag, wie dat doet maakt niet uit.'

Selectie Lotto-Dstny - Gent-Wevelgem 2023

Caleb Ewan
Arnaud De Lie
Florian Vermeersch
Brent Van Moer
Frederik Frison
Jasper De Buyst
Cedric Beullens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws