Interview | Jumbo-Visma kon geplande koerstactiek niet uitvoeren in E3: 'Dat is moeilijker dan gedacht' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Jumbo-Visma kon geplande koerstactiek niet uitvoeren in E3: 'Dat is moeilijker dan gedacht'

Interview | Jumbo-Visma kon geplande koerstactiek niet uitvoeren in E3: 'Dat is moeilijker dan gedacht'

Met de middelen die het had werkte Jumbo-Visma vrijdag een goede wedstrijd af. Na het wegvallen van Tiesj Benoot, Dylan van Baarle en Edoardo Affini was Tosh Van Der Sande één van de belangrijkste pijlers van de E3-overwinning van Van Aert.

Bij het passeren van de finish had Van Der Sande nog amper weet van de zege van zijn ploeggenoot. 'Ik heb niets meegekregen. Ik denk dat we iets te ver achter waren', lachte hij tegenover In de Leiderstrui.

Van Der Sande was met zijn ploeggenoten verantwoordelijk voor de forcing, op zo'n 85 kilometer van de finish in Harelbeke. ‘Dat was het plan. Proberen op de Taaienberg door te trekken, als we allemaal in positie zouden zitten. Dat probeert iedereen, dus het is moeilijker dan gedacht. Ik maakte net daarvoor een stuurfoutje, maar ja, zo gaat dat.'

Interview | Jumbo-Visma kon geplande koerstactiek niet uitvoeren in E3: 'Dat is moeilijker dan gedacht'

Van Der Sande deed nuttig afstopwerk achter kopman Van Aert

Uiteindelijk kon Jumbo-Visma het kunstje van vorig jaar, toen het collectief brokken maakte op de eerste scherprechter van de E3 Saxo Classic, niet herhalen. Mathieu van der Poel trok snoeihard door en dwong Van Aert in de verdediging. Die kon volgen, maar dat gold niet voor tweede man Christophe Laporte.

Even later sloot Nathan Van Hooydonck mee met Søren Kragh Andersen, waardoor Jumbo-Visma alsnog in een zetel zat. Toen Van Aert met Van der Poel en Pogacar de oversteek maakte op de Stationsberg, wist Van Der Sande dat hij nog nuttig werk kon doen. ‘Ik zat er achter, dus het afstoppen was nog datgene ik kon doen. Het is dan super plezant als Wout het af kan maken', stelde de Belg.

Van Der Sande geeft aan dat dit een heel belangrijke zege is voor Jumbo-Visma en kopman Van Aert. ‘Dit doet heel veel deugd. Natuurlijk wilden we winnen, maar als ploeg waren we er ook wel klaar voor. Ik probeerde mee de forcing mee te maken richting het Taaienberg, wat het punt was dat we hadden afgesproken. Daarna zat ik in de groep erachter, dus het was goed', was hij ook tevreden over zijn eigen prestatie.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws