Van Aert schreeuwt het uit na 'zware weken' richting E3: 'Moest op Oude Kwaremont aantal keren passen' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert schreeuwt het uit na 'zware weken' richting E3: 'Moest op Oude Kwaremont aantal keren passen'

Van Aert schreeuwt het uit na 'zware weken' richting E3: 'Moest op Oude Kwaremont aantal keren passen'

Wout van Aert heeft zijn bankrekening voor 2023 geopend. De Belg van Jumbo-Visma won na een epische strijd tegen Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar de E3 Saxo Classic in een lange machtssprint. Van Aert vertelt in het flashinterview dat hij het de afgelopen weken zwaar had en ongelofelijk blij is met zijn tweede overwinning op rij in België.

'Het is een belangrijke zege, vooral omdat ik graag win', lacht Van Aert. 'Ik denk dat ik in de sprint de sterkste was. We gingen tegelijk aan en ik voelde dat ik de bovenhand had in die 250 meter. De wind was ook lichtjes in het voordeel. Ik heb er soms een te korte sprint van gemaakt en weet inmiddels dat dat niet in mijn voordeel is.'

Van Aert: 'De afgelopen weken waren niet makkelijk'

Van Aert is wel eerlijk over zijn moeilijke moment op de Oude Kwaremont. 'Dat was een ander verhaal. Ik zat op de limiet en moest op het steile gedeelte al een aantal keren passen. Op het vlakkere stuk keken Pogacar en Van der Poel een beetje naar elkaar, dus het belangrijkste was om terug in het wiel te geraken. Bovenop kreeg ik het weer even lastig, maar ik wist al dat dat mijn zwaarste passage zou zijn. Daarna heb ik me vol geconcentreerd op de sprint.'

'De afgelopen weken waren niet makkelijk en dan doet dit extra deugd', vervolgt Van Aert zijn verhaal. 'Om eerlijk te zijn was de situatie niet zoals wij die wilden. We hebben de sterkte van de ploeg door pech niet volledig kunnen benutten. Ik had gelukkig een sterke Nathan Van Hooydonck mee, die veel voor mij kon oplossen. Ik moet blijkbaar de Ronde van Vlaanderen winnen, dus dan gaan we dat nu maar eens proberen', sluit de 28-jarige Van Aert grijnzend af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws