Oplapwerk voor Van Baarle na harde val, ook Affini flink geschaafd bij Jumbo-Visma Wielrennen
Wielrennen

Oplapwerk voor Van Baarle na harde val, ook Affini flink geschaafd bij Jumbo-Visma

Oplapwerk voor Van Baarle na harde val, ook Affini flink geschaafd bij Jumbo-Visma

Met de overwinning van Wout van Aert pakte Jumbo-Visma vrijdag opnieuw een mooie klassieke zege, maar er zat ook nog een keerzijde aan de koers. Tiesj Benoot, Dylan van Baarle en Edoardo Affini verdwenen met pech uit de wedstrijd.

In de Leiderstrui nam bij ploegleider Arthur van Dongen het medisch bulletin op na afloop. ‘Tiesj heeft gewoon lek gereden. Die viel bijna, maar dat is niet effectief gebeurd. Het was op het slechtste moment van de koers, dus die was van daaruit meteen weg. Hij zat heel ver van achter', aldus de sportief directeur van de Nederlandse ploeg.

Jumbo-Visma verwacht Van Baarle in Dwars door Vlaanderen

‘Edoardo is wel behoorlijk hard gevallen, die heeft veel schaafwonden. Gelukkig – voor zover je het zo kan noemen – stonden de mannen die gevallen zijn, Dylan en Edoardo dus, er niet op voor Gent-Wevelgem zondag', vertelt Van Dongen.

'Alleen Dylan zou woensdag weer rijden in Dwars door Vlaanderen, en we verwachten dat hij dan gewoon weer inzetbaar zal zijn. Het gaat om schaafwonden, een dikke heup en wat last aan het scheenbeen', schetst de ploegleider. 'Naar omstandigheden valt het mee. Het is nooit fijn, nooit prettig, maar het is een kwestie van oplappen en weer door.’

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws