Interview | Tim van Dijke over interne concurrentiestrijd Jumbo-Visma: 'Daar word je alleen maar sterker van' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Tim van Dijke over interne concurrentiestrijd Jumbo-Visma: 'Daar word je alleen maar sterker van'

Interview | Tim van Dijke over interne concurrentiestrijd Jumbo-Visma: 'Daar word je alleen maar sterker van'

Jumbo-Visma oogstte na het perfect verlopen Openingsweekend veel lof, maar soms wordt er vergeten wat voor voorbereiding daaraan ten grondslag ligt. Zo is het krijgen van een plekje in de selectie voor zo'n koersen tegenwoordig al een heel mooie beloning voor renners als Tim van Dijke.

Van Dijke brak de finale in de Omloop Het Nieuwsblad zaterdag open voor zijn ploeggenoten, waarna die het met achtereenvolgens Jan Tratnik, Nathan Van Hooydonck, Tiesj Benoot, Christophe Laporte en winnaar Dylan van Baarle afmaakten. De Zeeuw zelf viel uiteindelijk vooraan weg door een lekke band en een crash, maar kon desondanks terugkijken op een mooie koers. Dat werd bijvoorbeeld ook gewaardeerd door ploegbaas Richard Plugge.

Een renner als Mike Teunissen verliet Jumbo-Visma zelfs vanwege het om de plekjes strijden, maar voor een jonge renner als Van Dijke wekt het alleen maar motivatie op. 'Dat ik in bijvoorbeeld de Omloop mee mag doen is al een mooie beloning. Hoe ik dat voor mekaar heb gekregen? Door heel hard te werken, dan komt de rest vanzelf.'

'Ik vind die concurrentiestrijd niet erg', vertelde Van Dijke aan In de Leiderstrui. 'Ik vind dat je je op moet werken binnen zo'n ploeg en ik denk dat je er uiteindelijk alleen maar sterker van gaat worden als wielrenner. Als helper heb je ook een mooie rol.'

Mick van Dijke in de openingsrit van de Tour Down Under
Mick van Dijke in de openingsrit van de Tour Down Under

Van Dijke mag zondag in Monseré voor eigen kans rijden

Van Dijke begon zijn jaar in Australië, waar hij al in goede vorm naar de Tour Down Under trok. Een valpartij in de proloog was een flinke smet op die koers. 'Dat begin was zeker niet ideaal, want ik voelde mijzelf daar echt wel goed. Maar dat voel ik mijzelf nog steeds', zegt Van Dijke, die op korte termijn ook voor eigen kans mag gaan.

‘Iedere wedstrijd wil ik mezelf laten zien', zegt Van Dijke, die dus hoopt op een plaatsje in de klassiekerkern van Jumbo-Visma. 'Komende zondag wil ik mijn eigen kans gaan in GP Monseré. Dan ga ik uiteraard mijn best doen voor een zo groot mogelijk resultaat', aldus de hardrijder, die het in die koers moet doen zonder zijn geblesseerde broer Mick. Wel staan onder meer Timo Roosen, Per Strand Hagenes en Loe van Belle op de voorlopige deelnemerslijst namens Jumbo-Visma.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws