Israel-Premier Tech is nieuwe spurtbom meteen maanden kwijt met breuk en scheur in meniscus Wielrennen
Wielrennen

Israel-Premier Tech is nieuwe spurtbom meteen maanden kwijt met breuk en scheur in meniscus

Israel-Premier Tech is nieuwe spurtbom meteen maanden kwijt met breuk en scheur in meniscus

Jake Stewart komt de komende weken niet in actie voor Israel-Premier Tech. De 24-jarige Brit heeft een gebroken scheenbeen opgelopen, zo meldt zijn ploeg via de officiële kanalen. Over het hoe en wanneer wordt niets gezegd, maar Stewart ligt er wel enkele weken uit.

Er wordt in het bericht gesproken over een 'barstbreuk'. Verder heeft Stewart een scheur in de meniscus opgelopen. 'Gelukkig is de barst op z'n plek gebleven en is de scheur klein. Daardoor is er geen operatie nodig', aldus Israel-Premier Tech.

Logischerwijs kan Stewart de komende weken niet fietsen. 'Jake mag de komende drie weken geen gewicht zetten op het been, al mag hij wel licht op de hometrainer fietsen. Daarna zal hij weer opbouwen, totdat hij kan trainen op de weg.'

De terugkeer van Stewart wordt pas in de laatste fase van het klassieke voorjaar verwacht. Een flinke domper voor beide partijen, aangezien de Brit van Groupama-FDJ was overgekomen om in het klassiekerwerk en in de sprints z'n mannetje te staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws