Wat verdienen Van der Poel, Van Aert en Pogacar nu precies? Sloveen lijkt absolute grootverdiener Wielrennen
Wielrennen

Wat verdienen Van der Poel, Van Aert en Pogacar nu precies? Sloveen lijkt absolute grootverdiener

Wat verdienen Van der Poel, Van Aert en Pogacar nu precies? Sloveen lijkt absolute grootverdiener

Medio december schreven we er al een artikel over, maar La Gazetta dello Sport heeft nu een geüpdatet en specifieker salarisoverzicht van de grootverdieners in het peloton gepubliceerd. Waar we destijds nog vermeldden dat heren als Mathieu van der Poel en Wout van Aert om en nabij de twee miljoen euro op jaarbasis verdienden, lijkt dat bedrag stiekem flink wat hoger te liggen.

Het moge duidelijk zijn: Tadej Pogacar is niet alleen op de fiets, maar ook in financieel opzicht een veelvraat. De Sloveen van UAE Team Emirates verdient volgens de Italiaanse sportkrant liefst zes miljoen euro per jaar. Het gaat dan enkel en alleen om het salaris vanuit de ploeg. Eventuele persoonlijke sponsorcontracten zijn dus niet meegenomen in de berekening. De tweevoudig Tourwinnaar heeft bijvoorbeeld al deals met met DMT (een schoenfabrikant), Enervit (een voedingsproducent), het Kroatische watermerk Jana, het Amerikaanse thuistechnologiebedrijf Plume en het Sloveense toerismebureau.

Vier miljoen euro voor Van der Poel

'Geen enkele atleet in mijn carrière heeft zo'n sterke aantrekkingskracht gehad op merken', vertelde Alex Carera, zaakbehartiger van onder andere Pogacar. 'In de wielersport kan Pogacar sowieso worden gezien als de meest universele, de meest veelzijdige én degene met het grootste communicatieve bereik.' Naar verluidt zou Pogiboy ook Chinese sociale media-accounts openen in 2024, hoewel hij eind vorig jaar wel een sponsoraanbod van een Chinees telecombedrijf heeft afgeslagen.

Primoz Roglic, die van het huidige Visma | Lease a Bike (voorheen Jumbo-Visma) verkaste naar BORA-hansgrohe, staat met een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro op een tweede plaats in de lijst, gevolgd door Jonas Vingegaard (4,0 miljoen euro). De Scandinaviër moet die derde plaats wel delen met Van der Poel, van wie ook wordt gezegd dat hij 4,0 miljoen euro verdient. Daarachter vinden we achtereenvolgens Van Aert (3,5 miljoen euro), Remco Evenepoel (2,8 miljoen euro), Adam Yates (2,7 miljoen euro) en Tom Pidcock (2,7 miljoen euro). De lijst wordt verder vervolledigd door INEOS Grandiers-pionnen Egan Bernal en Carlos Rodríguez, met beiden 2,5 miljoen euro. Vroeger werd de lijst steevast aangevoerd door de inmiddels gestopte Peter Sagan en Chris Froome. Laatstgenoemde is nog wel actief, maar blijkt dan toch uit de rangschikking verdwenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws