Jakob Fugslang hint naar afscheid als profrenner en stelt verrassend doel voor 2024 Wielrennen
Wielrennen

Jakob Fugslang hint naar afscheid als profrenner en stelt verrassend doel voor 2024

Jakob Fugslang hint naar afscheid als profrenner en stelt verrassend doel voor 2024

Jakob Fugslang zit al een tijdje in de herfst van zijn carrière, maar voor zijn mogelijk laatste seizoen wil de inmiddels 38-jarige Deen nog eens alles uit de kast halen. Fuglsang mikt namelijk voor het eerst sinds 2016 op de kasseiklassiekers en nog eens op de Tour.

'Op dit moment is het mijn plan om de E3 Saxo Classic, Dwars Door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen te rijden', vertelt hij aan de Deense krant Ekstra Bladet. 'Ik kijk ernaar uit. Ik wil al een paar jaar terug om er weer te koersen. Hopelijk kan ik het nog.' De Deen van Israel-Premier Tech reed Vlaanderen Mooiste nog maar een keer in 2016. Toen eindigde hij op een respectabele 25e plek op meer dan een minuut van winnaar Peter Sagan. De aanleiding voor die deelname was toen te vinden in de Tour de France van 2014. Bij Astana reed hij tijdens de kasseienrit naar Roubaix samen met zijn Italiaanse kopman Vincenzo Nibali alles en iedereen aan flarden. Chris Froome moest na twee valpartijen de Tour al na enkele dagen verlaten, Nibali's grote rivaal Alberto Contador, die later ook zou opgeven, verzoop in de gietende regen en moest bijna drie minuten toegeven op het Astana-duo. De rit zelf werd gewonnen door Lars Boom.

Fuglsang op afscheidstournee in de Tour?

Fuglsang gaf net als Michael Woods onlangs aan zijn pensioen nog wat uit te stellen en ook in 2025 nog profrenner te zijn. De Tour de France zou echter zijn laatste kunststukje kunnen zijn, omdat La Grande Boucle deze keer niet in Parijs finisht, maar aan de Franse zuidkust, waar Fuglsang met zijn gezin woont. 'Het zou mijn laatste Tour de France kunnen zijn. Misschien is dat ook de reden waarom ik de Tour dit jaar wil doen, omdat hij eindigt in Nice en de laatste etappe in Monaco begint. De Tour zou dan ook weleens mijn laatste grote ronde kunnen zijn. Dus ik heb zelf gewenst dat ik de Tour kon doen en gelukkig past het in wat de ploeg wil.'

Mocht Fuglsang aan het einde van het seizoen een punt achter zijn carrière zetten, dan kan de Deen wel terugblikken op een zeer succesvolle periode. De renner van Israel-Premier Tech won met Luik-Bastenaken-Luik (2019) en de Ronde van Lombardije (2020) twee monumenten en graaide twee keer het eindklassement in het Critérium du Dauphiné (2017 en 2019). Zijn laatste overwinning dateert echter van mei vorig jaar, toen hij Mercan'Tour Classic Alpes-Maritimes op zijn naam schreef.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws