'It's not over yet'; Mark Cavendish plakt er bij Astana inderdaad nog een jaar aan vast Wielrennen
Wielrennen

'It's not over yet'; Mark Cavendish plakt er bij Astana inderdaad nog een jaar aan vast

'It's not over yet'; Mark Cavendish plakt er bij Astana inderdaad nog een jaar aan vast

Opvallend nieuws, of eigenlijk misschien ook niet: Mark Cavendish gaat nog een jaar door. De Brit van Astana Qazaqstan wilde na dit jaar afscheid nemen, maar na zijn val en opgave in de Tour de France plakt Cav er toch nog een seizoen aan vast. Dat kondigt zijn team Astana woensdag definitief aan.

La Gazzetta dello Sport schreef in juli al dat Cavendish in 2024 tot en met de Tour de France wil koersen. Niet zo gek, daar heel 2023 was ingericht om nog één etappe te winnen in de grootste wielerronde van het jaar. Als hem dat was gelukt, had Cavendish 35 zeges gehad en was hij alleen recordhouder geweest. Nu deelt hij het Tourrecord van 34 ritzeges nog met Eddy Merckx.

Om in de Tour de grootste winstkansen te hebben, maakt Astana Qazaqstan naar verluidt werk van de komst van Michael Mørkøv. De Deen rijdt al jaren voor Quick Step, waar hij meerdere topsprinters aan zeges hielp met zijn meesterlead-outs. In het verleden deed hij z'n werk ook bij onder meer Team Saxo en Katusha. Sinds 2018 rijdt hij in de kleuren van het huidige Soudal-Quick Step. Eerder trok Astana al onder meer Ide Schelling, Max Kanter en Lorenzo Fortunato aan ter versterking van de ploeg voor het jaar 2024, maar de blijvende Cavendish zal toch de grootste stunt zijn van allemaal.

Cavendish brak sleutelbeen in Tour de France

Afgelopen Tour de France had de ronde moeten worden voor ritzege 35, maar Cavendish viel op dag acht en brak daarbij z'n sleutelbeen. Hij was dit jaar ook al actief in de Giro d'Italia en won daar de etappe op de slotdag in Rome. Het is zijn eerste seizoen in de kleuren van Astana, de ploeg die hem afgelopen winter onderdak bood nadat een transfer naar het ambitieuze B&B-project afketste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws