Kooij bijt tanden in Friesland stuk op beresterke Philipsen: 'Jasper is de verdiende winnaar' Wielrennen
Wielrennen

Kooij bijt tanden in Friesland stuk op beresterke Philipsen: 'Jasper is de verdiende winnaar'

Kooij bijt tanden in Friesland stuk op beresterke Philipsen: 'Jasper is de verdiende winnaar'

Olav Kooij moest in Friesland woensdag genoegen nemen met een tweede plaats. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma maakte met zijn team de hele dag mee koers, maar zag Jasper Philipsen in Leeuwarden uiteindelijk de zegebloemen grijpen van de Elfstedenrace.

Via de kanalen van zijn ploeg Jumbo-Visma reageerde de Nederlander na afloop. 'Dit was een typische waaierkoers. Wanneer de wind vrij spel heeft, kun je heel mooi koersen in Nederland. Ik denk dat iedereen die in de eerste waaier zat zich kostelijk heeft vermaakt. Ik voelde direct dat we met deze groep een goede kans van slagen hadden. Vervolgens was het een kwestie van blijven samenwerken. Ik was ervan overtuigd dat we tot de streep voorop zouden blijven.'

Kooij 'kan leven met resultaat' in Friesland

Dat was dan ook het geval, maar daar kon de man uit Numansdorp zijn Belgische evenknie van Alpecin-Deceuninck niet kloppen. 'Misschien had ik mijn sprint iets beter kunnen timen', stelde de man die vrij vroeg aanging. 'Dat is achteraf natuurlijk makkelijk praten. Jasper kwam er uiteindelijk nog over. Ik denk dat hij de verdiende winnaar is van deze race. Natuurlijk streef je zelf altijd naar de winst, maar ik kan met dit resultaat leven. We hebben als ploeg geen slechte koers gereden. Het was een mooie dag op de fiets', besluit Kooij.

De spurter, die dinsdag in de door Per Strand Hagenes gewonnen Münsterland Giro niet mee kon doen om de zege, reist komende week nog naar China voor de Tour of Guangxi. In die WorldTour-koers sluit hij zijn jaar, waarin de zegeteller momenteel op elf overwinningen staat, af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws