Jacco Verhaeren volgt naar AZ vertrokken Merijn Zeeman op bij Visma | Lease a Bike Wielrennen
Wielrennen

Jacco Verhaeren volgt naar AZ vertrokken Merijn Zeeman op bij Visma | Lease a Bike

Jacco Verhaeren volgt naar AZ vertrokken Merijn Zeeman op bij Visma | Lease a Bike

Jacco Verhaeren wordt de nieuwe sportief directeur bij Visma | Lease a Bike. De oud-zwemcoach was al onderdeel van de performance staf van de Nederlandse wielerploeg en zal nu intern een stap hogerop maken. Huidige sportieve baas Merijn Zeeman verkast naar voetbalclub AZ Alkmaar aan het einde van dit wielerjaar.

Het nieuws wordt gemeld door Wielerflits. Verhaeren, die grote successen kende met vele grote Nederlandse namen in het zwemmen, gaat zich vooral bezig houden met het complete sportieve plaatje binnen Visma | Lease a Bike. Veel taken die Zeeman oppakte, die rechtstreeks verband houden met het wielertechnische gedeelte, worden opgepakt door Grischa Niermann en Mathieu Heijboer. Hun rol en invloed stijgt dus binnen de ploeg.

Een dikke maand geleden kondigde Zeeman zijn vertrek al aan bij de Nederlandse ploeg, die onder zijn leiding is uitgegroeid tot de beste wielerploeg ter wereld. Dit jaar zijn de resultaten door een schier oneindige pechreeks nog niet helemaal naar wens. Zo raakten Jonas Vingegaard en Wout van Aert al betrokken bij grote valpartijen.

Plugge weet wie opvolger is van zijn goede maat Zeeman

Richard Plugge weet zodoende wie zijn kompaan Zeeman gaat opvolgen. Plugge toonde zich eerder erg teleurgesteld over het vertrek. 'Allereerst vind ik het enorm jammer dat Merijn, vriend en dierbare collega, onze organisatie gaat verlaten. Ik begrijp zijn beweegredenen en respecteer zijn moeilijke beslissing. We hebben samen het team opgebouwd, ondersteund door een sterke en loyale groep van mensen en Merijn is met zijn visie en leiderschapskwaliteiten van onschatbare waarde geweest.'

Tegelijkertijd is ook Plugge realistisch: 'Het vertrek van Merijn doet enerzijds pijn, maar tegelijkertijd hebben wij een groot vertrouwen in onze organisatie, die staat als een huis. De komende maanden gaan wij duidelijk maken hoe onze organisatie verder ingericht gaat worden richting de toekomst en zoals altijd zullen we intern beginnen. Uiteraard gaan wij er ook samen alles aan doen om van 2024 een succesvol jaar te maken. Daar kijken we nu nog meer naar uit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws