Jacht op ritzege wordt jacht op eindzege: Wout Poels uitgesproken kopman Bahrain Victorious in Hongarije Wielrennen
Wielrennen

Jacht op ritzege wordt jacht op eindzege: Wout Poels uitgesproken kopman Bahrain Victorious in Hongarije

Jacht op ritzege wordt jacht op eindzege: Wout Poels uitgesproken kopman Bahrain Victorious in Hongarije

Het werd vorige week duidelijk dat Wout Poels de Giro d'Italia niet zou gaan rijden. Namens de ploegleiding van Bahrain Victorious werd gemeld dat dat zou komen doordat Poels in andere wedstrijden voor de broodnodige resultaten zou moeten gaan zorgen. De eerste koers waarin dat moet gebeuren voor de Limburger, is nu bekend. De winnaar van een etappe in de Tour én de Vuelta van 2023 is de kopman van het team in de Ronde van Hongarije, die woensdag start.

Dat meldde Bahrain Victorious maandagavond in een persbericht. Poels is de kopman en zal worden uitgespeeld als klassementsman én als kanshebber op ritzeges. De selectie van de ploeg herbergt verder geen topnamen en zal zich met Dusan Rajovic en Alberto Bruttomesso richten op de sprints. Yukiya Arashiro, Cameron Scott en Lukasz Wisniowski completeren de ploeg in Hongarije.

Ploegleider Michal Golas heeft er alvast erg veel vertrouwen in. 'We gaan naar Hongarije om op etappes te jagen en ook te proberen te vechten voor het algemeen klassement, met als duidelijke leider een sterke leider', duidt hij op Poels. 'Vergeleken met voorgaande edities is het parcours dit jaar uitdagender en minder geschikt voor de sprinters. De snelle mannen krijgen een paar kansen en we zullen klaar zijn om onze kansen te grijpen met Rajovic en Bruttomesso.'

Golas vervolgt: 'Ik moet toegeven dat de parterre van de sprinters uitstekend is en dat het niet zo eenvoudig zal zijn om voor de overwinning te strijden. Maar onze jongens zijn gemotiveerd en zullen proberen het best mogelijke resultaat te behalen. Met heuvelachtige parcoursen en aankomsten bergop kan een renner als Wout voor de overwinning gaan. We hebben slechts zes renners en hebben misschien wat meer moeite om de race onder controle te houden, maar onze line-up bevat ook een zeer bekwame renner als Arashiro, op wie je altijd kunt rekenen als het gaat om het geven van ondersteuning in veeleisende etappes.

Selectie Bahrain Victorious voor de Ronde van Hongarije 2024

Wout Poels
Yukiya Arashiro
Cameron Scott
Alberto Bruttomesso
Dusan Rajovic
Lukasz Wisniowski

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws