Thomas wil Pogacar tot kalmte manen, maar krijgt boomerang terug: 'Aanvallen vanaf de start?' Wielrennen
Wielrennen

Thomas wil Pogacar tot kalmte manen, maar krijgt boomerang terug: 'Aanvallen vanaf de start?'

Thomas wil Pogacar tot kalmte manen, maar krijgt boomerang terug: 'Aanvallen vanaf de start?'

Wat een finale van etappe nummer drie! Tadej Pogacar sprong achter de gedemarreerde Mikkel Honoré aan en sloeg een gaatje. Uiteindelijk was er één andere renner uit het klassement die zijn spierballen wel wilde laten zien: Geraint Thomas. De nummer twee uit de rangschikking kon met horten en stoten mee met de roze trui. Uitgepierd werden de mannen vervolgens net voor de meet achterhaald. Thomas gaf direct na de meet zijn reactie in de flash bij Eurosport.

Thomas toonde zijn groeiende vorm door mee te springen, maar kon ternauwernood mee met zijn concurrent. Compleet verbaasd gaf hij vervolgens zijn mening over de slotfase. 'Dit was zeker niet het plan. Ik wilde gewoon kalm blijven en uit de problemen blijven. Ik bleef links en de mannen deden het fantastisch. Uiteindelijk verloren we wat mannen. Het tempo lag enorm hoog. En toen ging Honoré...'

Thomas laat er geen gras over groeien: 'Ik probeerde maar gewoon zijn wiel te houden'

Maar Honoré was niet de enige die ging! 'Toen zag ik dat Pogacar ook ging en toen dacht ik: pff, dan moet ik ook maar gewoon gaan.' Wat volgde was een prachtig kat-en-muisspel tussen de nummers één en twee in deze ronde en de hongerige sprinters. 'Man man man, dit was echt heel erg solid. This guy is kicking my head in', liet Thomas op niet mis te verstane wijze weten voor de camera. Uiteindelijk kon de Welshman vanwege zijn inspanning niet overnemen, Pogacar hield even de benen stil en toen was het gedaan met de kans op de ritzege.

'Ik vertelde hem in een paar laatste woorden dat ik erg moe was. Ik was niet bezig met de zege, ik was bezig met zijn wiel houden. Ik wilde wel wat kopbeurten doen, maar het ging zo hard. We hadden wel een gat, maar ze kwamen ook snel. Ik kon niet veel doen op kop. Het is een fijne start van deze Giro zo. We gaan lekker door en dan zien we het wel', sloot Thomas af.

Op Instagram dolde de man uit Wales na de rit nog wat. 'Oké son, je hebt je plezier gehad. Laten we het morgen gewoon even rustig houden?', aldus Thomas, die snel een reactie kreeg van Pogacar. 'Zullen we vanaf de start aanvallen?'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news