Sagan duidt missie van 'grootste team van Slowakije' in aanloop naar Hongarije, UAE start met Hirschi en Ulissi Wielrennen
Wielrennen

Sagan duidt missie van 'grootste team van Slowakije' in aanloop naar Hongarije, UAE start met Hirschi en Ulissi

Sagan duidt missie van 'grootste team van Slowakije' in aanloop naar Hongarije, UAE start met Hirschi en Ulissi

Peter Sagan maakte vorige week donderdag zijn comeback nader bekend. De Slowaakse drievoudig wereldkampioen keert terug in het peloton met het team dat naar de kolderieke naam 'Pierre Baguette Cycling' luistert. In aanloop naar de Ronde van Hongarije, waar het allemaal moet gebeuren, blikt de 34-jarige Sagan vooruit op dit bijzondere moment.

'Ik ben inmiddels drie weken weer in volle training geweest, nadat ik een maand rust had genomen. Ik ga hier naartoe om wat wedstrijdkilometers te pakken. Het zou me een boost geven om de koers uit te rijden. Het is niet echt denkbaar dat ik in mijn vorm gasten kan verslaan die al vanaf oktober in volle training zijn. Ik ben blij dat ik met dit team hier kan zijn, de jonge renners helpen. Het is het grootste team van Slowakije. Ik wil mijn ervaringen doorgeven, zien hoe de rest groeit. Ook ga ik weer wat oude vrienden terugzien in het peloton. Na deze wedstrijd kijk ik verder hoe het met mijn vorm en conditie zit', vat Sagan zijn huidige vorm en verwachtingen voor komende week samen.

UAE mikt op Ulissi en Hirschi voor verraderlijke etappes in Hongarije

UAE Team Emirates trekt, als één van de weinige WorldTour-ploegen, ook af naar veel kleinere (etappe)koersen. Dat zagen we bijvoorbeeld in Abruzzo en Asturias ook al. In de breedte zijn de mannen uit de Emiraten nu eenmaal zeer sterk en dus komen de withemden ook in Hongarije met een fraaie selectie aan de start. De speerpunten zijn op papier Marc Hirschi en Diego Ulissi, die zich met name op de lastigere derde en vierde etappe zullen richten.

Hirschi en Ulissi worden ondersteund door José Alvaro Hodeg, die zijn kansen op het vlakke zal mogen wagen. Ook gaat de Italianen Filippo Baroncini en Alessandro Covi mee. De jonge Spanjaar Igor Arrieta completeert de selectie van UAE.

Selectie UAE Team Emirates voor de Ronde van Hongarije 2024

Diego Ulissi
Marc Hirschi
Igor Arrieta
Alessandro Covi
Filippo Baroncini
José Alvaro Hodeg

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news