Jai Hindley vat seizoen 2023 aan in eigen land: 'Tour Down Under is altijd een fantastische race' Wielrennen
Wielrennen

Jai Hindley vat seizoen 2023 aan in eigen land: 'Tour Down Under is altijd een fantastische race'

Jai Hindley vat seizoen 2023 aan in eigen land: 'Tour Down Under is altijd een fantastische race'

Jai Hindley zal het jaar 2023 aanvatten in de Tour Down Under. Dat heeft de organisatie van de Australische rittenkoers bekendgemaakt. Als winnaar van de Giro d'Italia zal de coureur van BORA-hansgrohe één van de sterren zijn op de deelnemerslijst van de wedstrijd.

'De Tour Down Under is altijd een fantastische koers geweest en ik ben er blij mee dat de race volgend jaar terug op de kalender staat', zegt Hindley. Door corona kon de koers in 2021 en 2022 geen doorgang vinden. De laatste editie in 2020 werd gewonnen door Richie Porte, terwijl Hindley dat jaar als achttiende eindigde in het klassement.

'We brengen het grootste gedeelte van ons seizoen door in Europa, dus het is heel mooi om terug te keren en opnieuw voor de Australische fans te rijden', vervolgde de Aussie. '2022 was een geweldig jaar voor mij en ik kijk er nu al naar uit om 2023 aan te vatten met een mooie prestatie in Adelaide.' Hindley reed de koers drie keer eerder en finishte nog nooit bij de beste tien. Wel won hij het kleinere broertje, de Herald Sun Tour, in 2020.

O'Grady blij met komst van Hindley: 'Etappes zullen hem ook gaan liggen'

Koersdirecteur Stuart O'Grady is eveneens tevreden met de komst van de winnaar van de Giro. 'Jai is een geweldig talent van Australische afkomst en we zijn er dolblij mij dat hij het jaar aan zal vatten in Adelaide. De etappes zullen hem ook liggen, en dan heb ik het vooral over de drie tricky beklimmingen in de Adelaide Hills op dag drie.'

'De Tour Down Under heeft een historie met het aantrekken van de beste renners ter wereld', houdt O'Grady nog een kort verkooppraatje. 'Daarbij vinden de fans het tof om naar Adelaide te komen op de beste Australische wielrenners te zien presteren.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws