Felle roze strijd tussen Ganna en Evenepoel op komst: 'Weet je hoeveel er kan veranderen in vijf maanden?' Wielrennen
Wielrennen

Felle roze strijd tussen Ganna en Evenepoel op komst: 'Weet je hoeveel er kan veranderen in vijf maanden?'

Felle roze strijd tussen Ganna en Evenepoel op komst: 'Weet je hoeveel er kan veranderen in vijf maanden?'

Filippo Ganna heeft de contouren voor 2023 al voor ogen, waarbij wedstrijden als Parijs-Roubaix en de Giro aangevinkt zijn. Dat vertelt de hardrijder uit Verbania in een interview met La Gazzetta dello Sport, te lezen in de donderdageditie van de Italiaanse sportkrant.

We gaan Ganna, die momenteel op Mallorca is voor het eerste wintertrainingskamp met INEOS Grenadiers, voor het eerst in actie zien in de Vuelta a San Juan in Argentinië. Daar zal hij Evenepoel voor een eerste maal treffen, al verwacht Ganna daar nog niet al te veel van zichzelf. 'Ik probeer daar niet in mijn topvorm aan te komen, maar wil ook niet te veel lijden.'

Hoewel de Italiaan naar eigen zeggen de precieze wedstrijdplanning nog moet bespreken met zijn team, heeft hij de contouren wel duidelijk. Ganna zal zich na zijn terugkeer naar Europa richten op het EK baan in het Zwitserse Grenchen, waar hij ook het Werelduurrecord wist te grijpen. Dat EK staat gepland van 8 tot 12 februari.

Ganna werkt specifiek aan Parijs-Roubaix en wil nog niet aan clash met Evenepoel denken

Vervolgens mikt Ganna op de klassiekers, waarbij zoals altijd Parijs-Roubaix in het oog sprint. 'Ik ga daar specifiek op trainen, maar ook kijken naar hoe die wedstrijden verlopen. Je moet bekijken waar je met je krachten kunt smijten, mij overkwam het afgelopen jaar dat ik in de finale niet zo slim was als op het begin. Daarbij moet je aan de intensiteit werken, zodat je op de sleutelmomenten van de wedstrijd nog over kracht beschikt. Daar heb ik het met mijn coach Dario Cioni ook over gehad.'

Nadien staat de Giro op het programma, waar hij in de eerste tijdrit direct Remco Evenepoel tegenkomt. Ganna beseft dat het vanaf nu daar heel veel over zal gaan, die strijd om de eerste roze trui met Evenepoel. 'Ja, maar.... weet je hoeveel er nog kan veranderen in de komende vijf maanden voor de start van de Giro?', wimpelt hij die eerste suggestie van La Gazzetta dello Sport vakkundig af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws