Jakobsen als laatste over de meet in loodzware Alpenrit: 'De Galibier is niet mijn beste maat' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen als laatste over de meet in loodzware Alpenrit: 'De Galibier is niet mijn beste maat'

Jakobsen als laatste over de meet in loodzware Alpenrit: 'De Galibier is niet mijn beste maat'

Fabio Jakobsen kwam woensdag als allerlaatste van de 159 overgebleven deelnemers van de Tour de France over de streep in de elfde etappe naar de Col du Granon. Het ging niet van een leien dakje bij de sprinter, die er na afloop wel goedgemutst bijstond bij de NOS.

'Beter dan dit ben ik niet', lacht hij als een gelukkige boer met kiespijn. 'Vier minuten over, geloof ik. Nee, ik had geen tien minuten sneller gekund', zo geeft hij eerlijk toe na het halen van de tijdslimiet in de zware Alpenrit.

'Het was lastig. In het begin ging het nog wel, het was erg warm. De Galibier is niet mijn beste maat', zegt Jakobsen met gevoel voor humor. 'Vooral het tweede gedeelte, boven de 2000 meter, begon het te branden in mijn billen en hamstrings. De ploeg bleef bij me en in de vallei maken we nog wat tijd goed. De laatste klim ben ik samen met Michael Mørkøv opgereden.'

Jakobsen: 'Met hulp van de fans moet ik Alpe d'Huez kunnen halen'

'Ik wist wel dat we het zouden halen als ik dat tempo kon houden, maar dan moet je nog altijd hopen dat je niet instort. Dat is gelukkig niet gebeurd', aldus Jakobsen, die de rit van donderdag ook vreest. 'Dat is weer zo'n dag. Ik hoop op een goede dag en ga nu herstellen, eten en drinken. Op naar morgen', kijkt hij vooruit naar de volgende bergetappe die het peloton in de Tour de France te wachten staat.

Op Alpe d'Huez hoopt Jakobsen op wat steun van de Nederlandse fans, zo vertelt hij met een glimlach van oor tot oor. 'Moedig me maar aan, enne... met hulp van hun kan ik het denk ik wel halen. Vooral veel roepen en af en toe wat water over me heen als het warm is.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws