Teleurgestelde Sam Bennett komt er door 'slechte timing' niet aan in tweede rit San Juan Wielrennen
Wielrennen

Teleurgestelde Sam Bennett komt er door 'slechte timing' niet aan in tweede rit San Juan

Teleurgestelde Sam Bennett komt er door 'slechte timing' niet aan in tweede rit San Juan

Eén dag is de andere niet, merkte ook Sam Bennett in de tweede etappe van de Vuelta a San Juan. De Ier eindigde in de door Fabio Jakobsen gewonnen rit als vierde, waarmee hij wel de klassementsleider blijft in de Argentijnse koers.

'Ik ben wat teleurgesteld, om eerlijk te zijn', stelde Bennett na afloop. 'Vooral omdat de jongens zo hard voor me gewerkt hebben. Het was een sprint op hoge snelheid, waarbij ik met een verzat van 55x11 reed en nog steeds op zoek was naar een hogere versnelling. Ik denk dat ik de spurt wat slecht getimed heb, maar op dat moment voelde het als het juiste moment. Het is altijd makkelijk om achteraf te analyseren, maar moeilijk om op het moment exact het juiste te doen', aldus de man die opnieuw een goede lead-out kreeg van Danny van Poppel.

Bernhard Eisel, ploegleider bij BORA-hansgrohe, deed ook zijn zegje. 'Het was een zware dag voor onze mannen, daar we voor aanvang van de langste rit van deze wedstrijd al begonnen met een lange verplaatsing. Met temperaturen tussen de 38 en 42 graden Celsius was het heet en veeleisend. Onze jongens, en dan vooral Florian Lipowitz, hebben veel gewerkt om positie te houden en uit de problemen te blijven.'

'Een tweede overwinning was mooi geweest, maar we zijn blij met hoe de rit verlopen is en mogen nog een dagje in de leiderstrui rijden', sloot de ploegleider uit Oostenrijk af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws