Jakobsen gefrustreerd na finish: 'Als je niet achterom kijkt, ben je geen lead-out voor mij' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen gefrustreerd na finish: 'Als je niet achterom kijkt, ben je geen lead-out voor mij'

Jakobsen gefrustreerd na finish: 'Als je niet achterom kijkt, ben je geen lead-out voor mij'

Fabio Jakobsen kon tijdens de dertiende etappe van de Vuelta a España niet meedoen om de overwinning doordat hij slechte benen had, maar desondanks won zijn ploeg in de sprint. Florian Sénéchal redde de eer. De goede vriend van de Nederlander kreeg echter nog wel kritiek van zijn sprintkopman.

In een video van de Vuelta-organisatie is te zien dat Jakobsen en Sénéchal elkaar na afloop van de etappe zien en dat de Nederlander zijn frustratie kwijt moet. 'Gefeliciteerd hè, maar als je niet achterom kijkt, ben je geen lead-out voor mij.' De Fransman geeft aan dat het niet expres ging: 'We probeerden te vertragen, ik vroeg nog aan de jongens om te wachten. Maarja, we zaten vooraan.'

Jakobsen voegt daar na een tijde discussiëren nog aan toe dat hij pas later toestemming gaf om zelf te sprinten: 'Daarna zeg ik pas dat jij de sprint mag doen. Maarja, als je te snel gaat...' Helemaal blij was de Nederlander dus niet na de gewonnen etappe voor zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step, De twee zijn echter zeer goede vrienden, dus tot echte problemen heeft het hoogstwaarschijnlijk niet geleid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws