Jakobsen gelooft met meester-leadout Mørkøv in ritwinst: 'Rijd normaal heel graag in de wind' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen gelooft met meester-leadout Mørkøv in ritwinst: 'Rijd normaal heel graag in de wind'

Jakobsen gelooft met meester-leadout Mørkøv in ritwinst: 'Rijd normaal heel graag in de wind'

Fabio Jakobsen is tot op het bot gemotiveerd om zaterdag in de tweede etappe van de Tour de France uit te halen. De Nederlander zal nog even moeten afwachten of het een klassieke spurt wordt of een dag vol waaiergeweld, maar de uitkomst zal normaliter hetzelfde zijn: sprinten in Nyborg!

In Het Nieuwsblad vertelt Jakobsen dat hij met ploeggenoot en meester-leadout Michael Mørkøv al meermaals heeft gesproken over de tweede etappe, met daarin de achttien kilometer lange Grote Beltbrug. 'Ja, die ken ik dus niet. Ik heb er wel al met Michael over gesproken. Hij zegt dat we absoluut in de eerste waaier aan de brug moeten beginnen, maar daarboven waait het dan ook weer hard.'

Jakobsen draait zijn hand niet om voor een beetje waaieren. 'Normaal rijd ik heel graag in de wind. Als Nederlander en zeg maar zwaardere sprinter is het een van mijn beste kwaliteiten.' Of zoals hij het ook zegt: Jakobsen is 'gezond nerveus' richting de sprintkansen in Denemarken.

Mørkøv overtuigd van sprintkansen Jakobsen

En waarom zou hij nerveus zijn? Met Mørkøv voor hem is de kans alvast procenten groter dat hij goed gepositioneerd kan sprinten dan zonder de ervaren Deen. Mørkøv kent de wegen in de tweede etappe bovendien goed, daar hij er regelmatig traint, vertelt hij bij de NOS.

Over Jakobsen is hij heel lovend: 'Fabio is jong, heel leergierig en hij luistert goed. Op de fiets is het brute kracht. Er zijn minder sprintkansen dan vorig jaar, maar ik ben er honderd procent van overtuigd dat Fabio niet één, maar meerdere sprintetappes kan winnen in de Tour.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws