Jakobsen had 'stiekem gehoopt' op WK-selectie: 'Ik had wel een sprintje kunnen winnen' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen had 'stiekem gehoopt' op WK-selectie: 'Ik had wel een sprintje kunnen winnen'

Jakobsen had 'stiekem gehoopt' op WK-selectie: 'Ik had wel een sprintje kunnen winnen'

Fabio Jakobsen showde zondag maar weer eens zijn klasse door de Gooikse Pijl op zijn naam te schrijven. De vorm van de Nederlander is naar eigen zeggen beter dan ooit. Toch is hij niet geselecteerd voor het WK wielrennen, dat volgende week verreden wordt. Voor de microfoon van Sporza laat Jakobsen weten daar gemengde gevoelens over te hebben.

In het Kampioenschap van Vlaanderen zag Jakobsen vrijdag Jasper Philipsen winnen, maar zondag was hij zelf weer aan het feest. 'Van de tien lead-outs gaan er twee mis, maar vandaag zaten we er. Ik wil de jongens daarvoor bedanken. Zij hebben de hele koers goed gecontroleerd en ze zetten me perfect af op het eind. Ik ben blij dat ik Danny van Poppel en Jordi Meeus heb kunnen kloppen en het is mooi dat ik de goede conditie van de Vuelta hier kan verzilveren', zo spreekt hij vol lof over The Wolfpack.

Met die vorm zit het inderdaad wel snor, beaamt hij. 'Zo goed als ik nu ben, ben ik nog nooit geweest.' Voor het WK wielrennen werd Jakobsen echter niet geselecteerd, al had hij er 'stiekem' wel op gehoopt. 'Aan de ene kant begrijp ik het wel, aan de andere kant ook niet. Van der Poel (Mathieu, red.) is de uitgesproken kopman, maar als er met hem iets zou gebeuren, had ik wel een sprintje kunnen winnen. Als je niet start, kun je niet winnen. Zo zou je met een beetje dromen wereldkampioen kunnen worden. De conditie is er in elk geval wel, dus mocht ik nog in moeten vallen, ben ik paraat.'

Verdere invulling seizoen Jakobsen nader te bepalen

Welke wedstrijden Jakobsen dan wél nog gaat rijden, is nog niet bekend. 'Daarover gaat de ploeg maandag in overleg. Met deze conditie is het zeker mooi om nog een paar koersen te rijden. Ik heb er veel zin in en wil met een goed gevoel de winter in gaan. Ik kijk dan ook uit naar volgend jaar, want ik ben nog niet klaar met winnen', aldus Jakobsen, die in de Vuelta de strijd om de groene trui wist te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws