Jakobsen heeft sprintersgevoel weer: 'Het was al vier weken sinds mijn laatste wedstrijd' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen heeft sprintersgevoel weer: 'Het was al vier weken sinds mijn laatste wedstrijd'

Jakobsen heeft sprintersgevoel weer: 'Het was al vier weken sinds mijn laatste wedstrijd'

Fabio Jakobsen wist na een harde waaierrit de tweede etappe van de Hongarije op zijn naam te schrijven. De Nederlander rondde een kunststukje van zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl af. 'Dit was een teamprestatie', vertelde hij in het flashinterview.

'Ik voelde me goed', opende Jakobsen na afloop van de etappe. 'Soms win je, soms verlies je; in de eerste rit was ik niet in positie en remde ik te veel. Het was al vier weken sinds mijn laatste wedstrijd en ik moest er even inkomen. Nu wilden we echter laten zien dat we er als team klaar voor waren.'

De slotfase van de rit werd grotendeels gemaakt door Quick Step-Alpha Vinyl, die op die manier ook niet betrokken waren bij de zware crash op enkele honderden meters van de meet. Daarbij klapte leider Olav Kooij met zijn halve Jumbo-Visma-ploeg tegen het asfalt en was ook Dylan Groenewegen betrokken.

Jakobsen over val: 'Het was hectisch'

Jakobsen zat daar dus ver voor, maar zag wel dat het listig was. 'Het was een hectische finale, maar Stan (Van Tricht, red.) en Florian (Sénéchal, red.) hebben me in een perfecte positie afgezet. Ik ben heel blij met de zege en wil de ploeg bedanken.

Sowieso had Jakobsen voornamelijk lof voor zijn ploeg. 'Vanaf het begin waren we daar en we hebben de waaiers getrokken. Iljo (Keisse, red.)heeft heel sterk gereden, Tim (Declercq, red.) is super sterk en Stijn (Steels, red.) heeft het hard gemaakt voor de rest. Het was een teamresultaat en ik representeer dat', ging de Nederlander zijn ploeggenoten één voor één af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws