Jakobsen heeft tanden terug en maakt programma bekend: 'Ik rijd de Vuelta' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen heeft tanden terug en maakt programma bekend: 'Ik rijd de Vuelta'

Jakobsen heeft tanden terug en maakt programma bekend: 'Ik rijd de Vuelta'

Fabio Jakobsen kan weer lachen. De renner van Deceuninck-Quick-Step heeft weer een mond vol tanden na de zoveelste operatie en is daar overduidelijk heel blij mee. Ook maakt hij bekend dat de pijlen zijn gericht op de Vuelta a España, waar hij zijn rentree in een grote ronde gaat maken.

Jakobsen reed alweer een tijdje rond in het peloton na zijn herstel van de valpartij in de Ronde van Polen, maar hij was nog niet helemaal klaar met de operatieve ingrepen. Hij fietste nog rond zonder een groot deel van zijn gebit. Daar is nu verandering in gekomen, maakt hij duidelijk via Instagram. 'Zoek de tien verschillen', kopt hij naast twee foto's, één mét tanden en één zonder tanden.

Jakobsen laat weten enorm tevreden te zijn met het resultaat. 'Ik ben enorm dankbaar voor al het werk dat is gedaan om me mijn gebit weer terug te geven. De resultaten zien er verbazingwekkend uit en ik vind het heel mooi geworden.' De Nederlandse sprinter kan zijn nieuwe gebit gelijk laten zien in koers, want zondag staat hij aan de start van het NK: 'Nu op naar de nieuwe doelen op de fiets. Eerst naar het nationale kampioenschap, waar ik met een grote lach zal verschijnen.'

Jakobsen rijdt Ronde van Wallonië en Vuelta a España 

Na het Nederlands kampioenschap gaat de 24-jarige renner weer even uit koers, maar we gaan hem snel weer terug zien. En niet zomaar een wedstrijd, want Jakobsen maakt nog zijn opwachting in een grote ronde dit seizoen: 'Eerst ga ik op trainingskamp naar Livogno, waarna ik eerst de Ronde van Wallonië rijd en vervolgens ga deelnemen aan de Vuelta a España.' Daar wordt het jagen op een etappezege in de ronde waar hij in 2019 al twee ritten wist te winnen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws