Jakobsen is eind 2023 einde contract: 'Alles hangt af van hoe Lefevere de toekomst van de ploeg ziet' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen is eind 2023 einde contract: 'Alles hangt af van hoe Lefevere de toekomst van de ploeg ziet'

Jakobsen is eind 2023 einde contract: 'Alles hangt af van hoe Lefevere de toekomst van de ploeg ziet'

Nadat Jakobsen zijn seizoen startte in de Vuelta a San Juan, waar hij de tweede etappe wist te winnen, rijdt de Nederlander zondag met de Figueira Champions Classic zijn eerste Europese wedstrijd van het seizoen, gevolgd door de Ronde van de Algarve. De dag voorafgaand aan de Portugese eendagswedstrijd gaf de Nederlander een online persconferentie, bijgewoond door onder andere Cyclismactu.net. Jakobsen had het onder andere over Milaan-Sanremo en zijn toekomst binnen de ploeg van Patrick Lefevere.

'Mijn volgende twee races (de Figueira Champions Classic en de Ronde van de Algarve) zijn onderdeel van mijn voorbereiding op de races in maart, om te beginnen Tirreno-Adriatico. 'Ik wil zoveel mogelijk kansen grijpen voor sprinters', zo klinkt het ambitieus.

Zes dagen na de slotetappe van die Tirreno-Adriatico staat Milaan-Sanremo op het programma. Jakobsen maakte in 2022 zijn debuut in La Primavera, maar moest er op de Cipressa af. 'Om te kunnen vechten voor de overwinning of om een ​​goed resultaat te behalen in Milaan-Sanremo, moet ik de vele beklimmingen van het parcours goed doorkomen. Die wedstrijd zit in mijn achterhoofd, maar dat verandert niks aan de manier waarop ik me voorbereid op Kuurne-Brussel-Kuurne of Tirreno-Adriatico.'

Jakobsen: 'Als er nog een plaatsje voor mij is, zal ik met plezier blijven'

Het kopmanschap zal Jakobsen in Milaan-Sanremo alvast niet opeisen, die rol ziet hij eerder weggelegd voor tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe. 'Ik denk dat Julian onze kopman zal zijn. Hij heeft in het verleden al late zien dat hij deze wedstrijd kan winnen', zo doelt Jakobsen op de overwinning van Alaphilippe in 2019.

Tot slot heeft Jakobsen het over zijn contractsituatie. De verbintenis van de Europese Kampioen met Soudal-Quick Step loopt aan het einde van 2023 af en vooralsnog heeft Jakobsen nog niet bijgetekend. 'We zijn nog maar in februari en ik heb er nog niet over nagedacht', zo geeft hij toe. 'Ik zal er in de toekomst wel over nadenken. Alles hangt af van hoe Lefevere (manager van Soudal-Quick Step, red.) de toekomst van de ploeg ziet. Als er nog een plaatsje voor mij is, zal ik met plezier blijven. Ik rijd al zes jaar bij dit team en het is een tweede thuis voor mij geworden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws