Jakobsen op 1-1 tegen Groenewegen in Hongarije: 'Verloor lead-out, maar bewaarde de kalmte' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen op 1-1 tegen Groenewegen in Hongarije: 'Verloor lead-out, maar bewaarde de kalmte'

Jakobsen op 1-1 tegen Groenewegen in Hongarije: 'Verloor lead-out, maar bewaarde de kalmte'

Fabio Jakobsen bewees zichzelf donderdag een goede dienst richting de Tour de France door de tweede etappe van de Ronde van Hongarije te winnen. De Nederlandse sprinter van Soudal Quick-Step kwam er in de slotmeters plots uit en liet iedereen achter zich.

Wie de finale van de tweede rit keek, kon bijna niet geloven dat Jakobsen nog kon winnen. Hij raakte al zijn ploeggenoten kwijt in de laatste twee kilometer en leek in geslagen positie te zitten. 'Het was super hectisch in de laatste kilometers', stelde de Nederlander.

'Ik verloor mijn lead-out-mannen, maar kon de kalmte bewaren en mijn spurt inzetten op driehonderd meter van de finish. Ondanks het natte asfalt werkte ik een zeer goede sprint af', liet Jakobsen weten in het flashinterview.

Tussen de Nederlandse spurters Jakobsen en Groenewegen staat het nu weer 1-1. Groenewegen won de eerste rit, Jakobsen de tweede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws