Mixed feelings bij Milan, Groves en Gaviria: 'Zowel vluchters als wij hadden voordeel van motoren' Wielrennen
Wielrennen

Mixed feelings bij Milan, Groves en Gaviria: 'Zowel vluchters als wij hadden voordeel van motoren'

Mixed feelings bij Milan, Groves en Gaviria: 'Zowel vluchters als wij hadden voordeel van motoren'

De door Mads Pedersen gewonnen Girorit van Napels gaat zich nog wel even doen voelen. De spurters die de ereplaatsen bemachtigden spraken allemaal van een superzware rit na afloop, maar Jonathan Milan (tweede), Kaden Groves (vierde) en Fernando Gaviria (vijfde) zaten wel met mixed feelings.

'Het was een zware dag, het ging de hele tijd heel hard', liet Groves weten. De spurtersteams hadden veel stress. Ik was wat verbaasd dat ze het vooraan zo lang vol hielden, maar net als het peloton zullen ze voordeel hebben gehad van de motoren. Daardoor ging het ontzettend snel.

Groves werd uiteindelijk dus vierde. 'Ik ben wel wat teleurgesteld, daar Jonathan Milan uitloopt in de strijd op het puntenklassement. Rome is echter nog ver', stelde hij bij Eurosport.

Diezelfde Milan eindigde als tweede, wat hem weer een sloot punten opleverde. 'Het was echt oorlog. De vlucht was heel sterk en ik moest me maar vooraan zien te houden, wat me uiteindelijk wel lukte. Pedersen was echter de sterkste, dus ik kan wel leven met deze tweede plek.'

Fernando Gaviria trok de sprint als het ware aan voor Pedersen, die in zijn kielzog meesloop. 'We zijn naar hier gekomen om te winnen in de spurts en gaven alles om de vlucht terug te halen. Voor de kijkers is het een mooie koers geworden, maar het heeft wel veel krachten gekost.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws