Als een duveltje uit een doosje: Jakobsen snelt - uit onmogelijke positie - naar zege in Hongarije Wielrennen
Wielrennen

Als een duveltje uit een doosje: Jakobsen snelt - uit onmogelijke positie - naar zege in Hongarije

Als een duveltje uit een doosje: Jakobsen snelt - uit onmogelijke positie - naar zege in Hongarije

Fabio Jakobsen heeft beslag weten te leggen op de tweede rit van de Ronde van Hongarije. In spekgladde omstandigheden was hij de snelste aan het Balatonmeer, nadat hij het in de finale helemaal alleen moest doen.

Na het tumultueuze verloop van de eerste rit van de Ronde van Hongarije maakte het peloton zich met één renner minder op voor rit twee. Egan Bernal kon ondanks enkele oppervlakkige blessures wel van start gaan, ploegmaat Luke Plapp kende minder geluk. De Australiër liep een hersenschudding op en werd logischerwijs langs de kant gehouden door de INEOS Grenadiers.

Leiderstrui Dylan Groenewegen en zijn Jayco AlUla-formatie stonden toe dat er een kopgroep van vijf man vlot wegreed. Emil Dima (Sofer Savini), Norbert Hrenkó (Hongaarse selectie), Daniel Turek (ATT) en Filippo Rodolfo (Novo Nordisk) kregen genoeg ruimte van de WorldTour-mannen, die zich niet direct druk maakten.

Ondertussen waren er wel wat opgaves te melden: Jenno Berckmoes (SportVlaanderen-Baloise) en Felix Gross (UAE-Team Emirates) verlieten de koers in het peloton, waar Jayco AlUla en BORA-hansgrohe het tempo hoog hielden. Dit zorgde ervoor dat de koplopers op 25 kilometer werd ingerekend, net op het moment dat er een valpartij te betreuren was. Maikel Zijlaard (Tudor) schoof uit zijn pedaal na een move van een UAE-man, wat voor een schokgolf zorgde in het peloton. Daarbij gingen onder meer Matthew Walls (BORA-hansgrohe) en Daniel Howson (Q36.5) hard tegen het asfalt, met die laatste als grootste slachtoffer.

Lees verder onder de video.

Howson leek een sleutelbeenbreuk te hebben en zou zijn koers dus ook niet meer vervolgen, maar vooraan werd er niet op hem gewacht. Toch werd er even later opnieuw gevallen op de spekgladde wegen rondom het Balatonmeer, met Jan Maas (Jayco AlUla) en Michel Leonard (INEOS Grenadiers) als geslagenen.

Het peloton zette onverstoord koers richting Keszthely, de aankomstplaats. Op een grote brede weg met meerdere ploegen op een rij werd die plaats aangevat, niet voordat een rotonde op twee kilometer van de finish nog voor een derde en vierde val zorgde. Jakobsen posteerde zich vervolgens in het wiel van Groenewegen, al kwamen beide mannen ver te zitten.

Terwijl die twee sukkelden, hadden DSM en Lotto-Dstny de trein wel op de rails. De Nederlandse ploeg trok vol door in functie van Casper van Uden, maar plots kwam Jakobsen dan toch opzetten. Op de meet hield hij alles en iedereen op formidabele wijze af.

Uitslag etappe 2 Ronde van Hongarije 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws