Jakobsen reageert na twee dagen op mislukte sprint in de Algarve: 'We twijfelden te veel' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen reageert na twee dagen op mislukte sprint in de Algarve: 'We twijfelden te veel'

Jakobsen reageert na twee dagen op mislukte sprint in de Algarve: 'We twijfelden te veel'

Fabio Jakobsen wilde na afloop van de eerste rit van de Ronde van de Algarve, waarin hij vierde werd, uit teleurstelling niet in gesprek met de pers. Voor aanvang van de derde rit kwam de Nederlander wel terug op die sprint.

Bij Cycling Pro Net doet Jakobsen zijn verhaal. 'So far, so good', is het antwoord op de vraag hoe het met hem gaat. 'Ik voel me goed, de conditie is er en ik houd ervan om in de Algarve te zijn. Ik vind het heel mooi om hier te koersen', doet hij eerst zijn zegje over de omstandigheden in Portugal.

Jakobsen wil in rit drie wél voor overwinning gaan

'Ik was er dicht bij, maar niet dicht bij genoeg', zegt Jakobsen over de door Alexander Kristoff gewonnen eerste rit. 'Ik moest van te ver komen. De afgelopen jaren zat ik op de beklimming veel dichter, maar nu twijfelden we te veel en zaten we niet bij de eerste tien. Michael Mørkøv en ik moesten van te ver komen en verspilden zo te veel energie.'

'Het was geen goede lead-out, maar ik had ook geen goede sprint meer. Dan kan je ook niet winnen', is de sprinter van Soudal-Quick Step eerlijk voor de derde rit. 'Nu gaan we er weer voor, maar in een sprint moet je altijd bij de eerste tien zetten. Ik wil voor aanvang van de sprint voorin zitten en dat heb ik de jongens dus ook gevraagd', stelt de Nederlander in zijn Europese kampioenentrui.

Daarmee vult Jakobsen de woorden aan die zijn lead-out Mørkøv direct na afloop van rit één utisprak. 'We verzorgden als ploeg geen goede lead-out', liet de Deen weten. 'Het was enorm chaotisch en we moesten van ver komen. Bovendien reden we niet als een treintje achter elkaar, maar reden we verspreid over het peloton. Het ging gewoon niet zoals we hadden gehoopt'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws