Jakobsen ziet Laporte in zetel gebracht worden: 'Zag Wout zijn ding doen' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen ziet Laporte in zetel gebracht worden: 'Zag Wout zijn ding doen'

Jakobsen ziet Laporte in zetel gebracht worden: 'Zag Wout zijn ding doen'

Fabio Jakobsen kon vrijdag niet meestrijden om de overwinning in de negentiende etappe van de Tour de France. De sprinter van Quick Step-Alphpa Vinyl moest op zo’n twee kilometer van de finish laten lopen. ‘Zei tegen Florian Sénéchal dat hij moest sprinten.’

Jakobsen voerde de voorbije dagen een succesvolle maar zware strijd tegen de tijdslimiet in de Pyreneeën. ‘Ik was beter dan ik had verwacht, na gisteren’, zegt Jakobsen na afloop aan de NOS. Toch zagen we Jakobsen in de finale even op achterstand rijden, nadat het peloton gebroken was. ‘Op dat klimmetje – bij dat dorpje – zat ik echter net wat te ver, al had ik ook niet de benen om op te schuiven. Het brak daar, waardoor ik in het tweede deel belandde. Jakobsen keerde nog wel terug in het peloton, waarna zijn ploegmaat Mattia Cattaneo nog een sterke kopbeurt deed om het gat naar de vluchters terug te brengen.

‘Ik was er in de finale wel, maar niet goed genoeg’, vervolgt Jakobsen. Achteraf gezien was de finish sowieso wel kantje boord voor mij. Op twee kilometer van de finish liepen de benen vol en moest ik uitsturen. Ik zei tegen Florian (Sénéchal, red.) dat hij moest sprinten.’ De Fransman sprintte naar een verdienstelijke vierde plek. ‘Hij maakte meer kans dan ik. Hij heeft een sterkere, langere sprint. Ik ben alleen kort snel’, legt Jakobsen uit.

Over de aanloop naar de sprint zegt Jakobsen: ‘Vanuit mijn positie zag ik Wout van Aert zijn ding doen, met Jonas Vingegaard in het wiel en daarachter Laporte. Bij de rotondes zaten ze perfect en hij (Laporte, red.) zit denk ik redelijk op zijn gemak. Hij blijkt daarna ook de sterkste vandaag.’ Jakobsen hoopt zondag - op de Champs-Élysées - écht mee te doen om de ritzege. ‘Ik denk dat ik er zondag wel bij kan zijn. Het positieve was dat ik vandaag op de klimmetjes wel door de pijn kon rijden, dat zal zondag richting de Arc de Triomphe ook moeten. Dus zondag ga ik zeker nog voor een mooie uitslag.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws